Zavod Kerigma vas vabi na vikend seminar z naslovom:

Kako moliti, da je Bogu všeč in nam v korist?

25. – 27. februar 2022

Mirenski Grad (Nova Gorica)

Vodi: Boštjan Hari (mag. teol.)

Možnost koriščenja turističnih bonov!

(Za ljudi iz okolice): Možno je biti le na programu, brez prenočevanja.

O vsebini:

Si bil v molitvi pogosto neuslišan/-a? Te zanima, zakaj nas Bog vedno ne uslišuje?

Se ti zdi, da moliš dobro, »pravilno«? Ali zaradi neuslišanj v preteklosti ne moliš več in dvomiš v obstoj Boga? Moliš, a brez vere (zaupanja) v uslišanje?

Si želiš naučiti, kako se Bogu približati? Si želiš naučiti dobro moliti? Želiš spoznati nekatere »razloge«, zakaj Bog vseh molitev ne uslišuje? Želiš spoznati določene »ovire«, ki preprečujejo Božje uslišanje? Želiš izvedeti, kako je molil Jezus? Kako je učil moliti svoje učence? Se zavedaš, da je molitev po Jezusovem zgledu najučinkovitejša in najkoristnejša? Želiš spoznati, katera oblika molitve prinaša največ sadov in koristi krščanskemu življenju? Te zanima smiselnost in koristnost molitve? Želiš, da ti molitev postane radost in ne breme? O vsem tem in še več na seminarju.

Sveto pismo nosi v sebi številne »recepte«, »navodila« in nasvete, kako se približati Bogu, kako dobro in učinkovito moliti. Molitev je iskanje Boga, je ponižno vstopanje človeškega srca v Božjo navzočnost, je »pogovarjanje srca s tistim Bogom, za katerega vemo, da nas ljubi« (prim. KKC 2709). Molitev je globok, intimen, zaupen odnos med človekom in Bogom. Ta odnos človeka krepi, tolaži, ozdravlja, pomirja, mu daje moč, ga osvobaja od slabega, strahov, skrbi … Želiš priti do tega oziroma napredovati v tem?

Komu je namenjen?

Vsem, ki že molijo, kakor tudi tistim, ki še ne; vsem, ki si želijo spoznati več o molitvi in odkrivati njeno lepoto in koristnost; vsem, ki si želijo naučiti dobro moliti – skladno z Jezusovim učenjem. Vsak bo zagotovo dobil veliko odgovorov in spoznanj glede molitve. Vsebino bomo črpali neposredno iz Božje besede, kjer nas sam Gospod uči, kako moliti, in kjer se nahajajo »recepti« ter nasveti, kako dobro, učinkovito in pravilno moliti.

Pridi in prisluhni! Povabi še koga! Tema je zelo aktualna! 🙂 Hvala.

Prijava na: [email protected] ali 041 296 509.

Število mest je omejeno.

Cena: 110 EUR (polni penzion, bivanje, program). Od tega je možno unovčiti turistični bon za 54 EUR