foto; Kerigma

Zavod Kerigma vabi na spletno predavanje z naslovom: Največji sovražniki ZDRAVJA.

Te zanima, kdo so največji sovražniki in škodljivci človekovega ZDRAVJA in imunskega sistema?

Bi rad izvedel več o »nevidnih strupih, “zajedalcih« zdravja, o katerih civilna družba (praktično) ne govori, razkriva pa jih Biblija, Sveto pismo?

Te zanima, kaj najbolj škoduje človekovemu zdravju z Božje perspektive?

Bog, Stvarnik človeka, najbolje pozna človeka, saj ga je ustvaril. Zato mu je vredno prisluhniti, kaj pravi glede človekovih največjih sovražnikov in škodljivcev celostnega zdravja.

Daljši opis spodaj. V drugem delu srečanja bo možnost tudi vprašanj, komentarjev …

Organizator: zavod Kerigma, zavod za spodbujanje krščanskih vrednot (www.kerigma.si)

Predava: Boštjan Hari (mag. teol.)

Kdaj: sreda, 5. maj 2021

Ura: 20.00 – 22.00

Kje: na kavču doma J

Platforma ZOOM

Cena:

Odrasli: 10 eur/oseba

Dve ali več oseb znotraj istega gospodinjstva: 17 eur

Študentje in dijaki: 5 eur

(Pred)račun dobite ob prijavi in ga poravnate najkasneje do dneva dogodka (5. maja) do 17. ure.

Prijava na [email protected] ali 041 296 509.

Veseli bomo, če boste vabilo posredovali še komu. Tema je zelo aktualna in koristna. Hvala. 😉

Več o nas na www.kerigma.si

Opis:

Farmacija, svetovalci za prehrano, različni osebni trenerji, influencerji (»vplivneži«), medicinska znanost  nas na socialnih omrežjih, in tudi sicer v vseh medijih, dobesedno bombardirajo, zasipavajo z nasveti glede doseganja in ohranjanja telesnega zdravja in dobrega počutja. Njihovi nasveti in predlogi izhajajo iz človeških dognanj, opazovanja človeka, preučevanja človekove telesne zgradbe. Brez dvoma so nasveti, ki so resnično znanstveno podkrepljeni, dobri in koristni. A vsi ti se po večini tičejo le našega telesa in vsega, kar spada k njemu: prehrane, gibanja, spanja … Tu so seveda še razni terapevti in psihologi, ki nam svetujejo v zvezi z duševnim zdravjem, stresom itd. Mnogokrat so ti nasveti dobri, po drugi strani pa tudi zelo pomanjkljivi, necelostni, šibki in površni, saj nam predlagajo, svetujejo le nekatere reči, najpomembnejše pa spregledajo oziroma jih niti ne poznajo. Ob tem pa doživljamo, da njihovi nasveti sami po sebi nimajo moči, da bi nam prinesli korenite, želene spremembe na bolje, da bi nam duševnost, naš čustveno-miselni svet, resnično (p)ozdravili.

Smo v obdobju, kjer vlada pretiran poudarek le na telesnem zdravju, kakor da bi bil človek le telesno, materialno bitje. Ob vseh teh ponudbah naletimo še na razne duhovne guruje, ki nam ponujajo duhovne tretmaje v obliki zdravljenja z nekimi energijami, duhovi, duhovnimi vodiči, silami itd.

Dejstvo je, da zanemarjamo in zapostavljamo, kaj nam sam Stvarnik človeka, tisti, ki ga je ustvaril in ga najbolje pozna, pravi glede človekovega zdravja? Ali ni za človeka vendarle najbolje, da spozna Božje mišljenje, pogled, perspektivo na človekovo zdravje?

Na spletnem predavanju bomo spoznavali največje sovražnike in škodljivce človekovega zdravja. O njih nam civilna družba ne govori, ker človeka presoja zgolj s človeške perspektive, ki je silno omejena. Bog nam preko Svetega pisma, Biblije jasno razkriva človekove največje sovražnike zdravja, dobrega počutja, imunskega sistema, organizma itd. Življenje in praksa nam kažeta, da ima prav. Če jih želiš spoznati, kako se jim zoperstaviti in jih z Božjo pomočjo razreševati, dobrodošel/a na predavanju.

Boštjan Hari