foto: Wikipedia

Ta konec tedna bo prvi petek in prva sobota, danes pa je prva sreda. Mesec marec je sicer tudi Jožefov mesec, zato se tudi posebej v tem postnem času priporočamo varstvu sv. Jožefa, Marijinega moža in Jezusovega skrbnika. 

Vabljeni smo torej, da se spovemo svojih grehov in prejmemo obhajilo v duhu zadoščevanja. Predstojnik fatimskega svetišča na Poljskem p. Krzysztof Czapla meni, da tisti, ki s(m)o se posvetili Marijinemu brezmadežnemu Srcu, izpovedana posvetitev obvezuje tudi k uresničevanju naročila angela miru in Matere Božje v Fatimi, da bi se lahko v polnosti uresničilo v skladu z Božjo voljo vse tisto, kar se doslej še ni. Poglejmo torej.

ANGEL fatimskim vidcem še pred Marijinimi prikazovanji: »Žrtvujte se z vsem kar morete, darujte žrtve v zadoščenje za grehe s katerimi grešniki žalijo Gospoda, in kot prošnjo za spreobrnjenje grešnikov.« (1916).
MARIJA vidkinji Luciji: »Hčerka moja, glej moje Srce, obdano s trni, katerega nehvaležni ljudje nenehno prebadajo s svojimi kletvami in nehvaležnostmi. Vsaj ti si prizadevaj, da me tolažiš, in jim povej, da bom vsem tistim, ki se bodo pet mesecev zapovrstjo, vsakokrat na prvo soboto, spovedali, prejeli sveto obhajilo, zmolili rožni venec in 15 minut delali družbo mojemu Srcu v premišljevanju skrivnosti rožnega venca z namenom zadoščevanja za žalitve Boga, v njihovi smrtni uri stala ob strani z vsemi potrebnimi milostmi za zveličanje njihovih duš.« (1925).
Ker je postni čas še posebej namenjen k temu, da poglobimo svojo vero, prečistimo naše odnose, premislimo o svoji dosedanji drži in se še bolj v moči milosti spreobračamo, smo vabljeni, da poleg postne nedelje tudi v petek in soboto obiščemo sveto mašo, v pobožnosti litanij Jezusovega Presvetega Srca ter Božje Matere Marije obnovimo posvetitev obema srcema, s srcem molimo rožni venec in križev pot, prejmemo zakrament odpuščanja ter sveto obhajilo v duhu zadoščevanja.
Več TUKAJ.
C. R.