foto: Vatican News

Papeški teološki inštitut Janez Pavel II. pripravlja srečanje o papeževi apostolski spodbudi Amoris Laetitia, ki bo namenjeno temi razločevanja kot načinu krščanskega in cerkvenega življenja ter spodbujanju rasti skupnosti in razvoja družinske pastorale.

Simpozij bo potekal v petek, 18. februarja 2022, pod naslovom Razločevanje: krščanski življenjski stil. V sodelovanju z rimsko škofijo ga organizirata Papeški teološki inštitut Janez Pavel II. in Dikasterij za laike, družino in življenje. Gre za drugo srečanje v okviru leta družine, ki zaznamuje peto obletnico izdaje posinodalne apostolske spodbude Amoris Laetitia (Radost ljubezni) in ki se bo sklenilo 26. junija 2022 z 10. Svetovnim srečanjem družin.

Med udeleženci simpozija bodo: Gabriella Gambino, podtajnica Dikasterija za laike, družino in življenje; rektor Papeške univerze Salesiana, Andrea Bozzolo; Marco Vianelli, pri Italijanski škofovski konfernci odgovoren za družinsko pastoralo; in predsednik Papeškega teološkega inštituta Janez Pavel II., Philippe Bordeyne. Dodek bo potekal na sedežu inštituta v Rimu, spremljati pa ga bo mogoče tudi po spletu (YouTube).

Dopoldne bodo razprave namenjene vprašanju razločevanja kot cerkvenega dejanja, popoldanski del simpozija pa bo obravnaval razločevanje kot pristop, ki v celoti zajema vse faze zakona in družine, pri čemer bo beseda tekla tudi o specifični pastoralni pozornosti.

Vir: Vatican News – slovenska redakcija