foto: Wikipedia

Sporočilo Mariji Pavlović Lunetti 25. 7. 2023: “Dragi otroci! V tem milostnem času,  v katerem me je Najvišji poslal, da vas ljubim  in vodim na poti spreobračanja,  darujte svoje molitve in žrtve  za vse tiste, ki so daleč in niso spoznali Božje ljubezni. Vi bodite, otročiči, priče ljubezni in miru  za vsa nemirna srca. Hvala vam,  ker ste se odzvali mojemu klicu.”

Sporočilo Mariji Pavlović Lunetti 25. 6. 1991: “Dragi otroci! Najvišji mi dovoli, da sem med vami, da za vas molim, da sem vam Mati in vaše zatočišče. Otročiči, kličem vas, vrnite se k Bogu in molitvi in Bog vas bo obilno blagoslovil. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

Sporočilo po vidcu Ivanu Dragičeviću 23. 6. 1991: “Dragi otroci, tudi danes vas želim poklicati k miru. Tukaj sem se predstavila kot Kraljica miru. Tudi vas kličem, da bi bili moji nosilci miru v tem utrujenem svetu. Nosite mir, molite za mir, molite za moje načrte, ki jih želim uresničiti. Želim vam ponoviti: moj Sin dopušča, da ostajam toliko skupaj z vami, ker vas želim učiti, vzgajati in vse voditi k Njemu, da boste v Njem našli pravi in resnični mir. Hvala vam, dragi otroci, tudi danes, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

Sporočilo po vidkinji Ivanki Ivanković Elez 25. 6. 1991: “Otročiči, potrebna sem vaših molitev. Molite, molite, molite!”

Dejstvo, da je bilo junija uredništvo na dopustu ter sedaj potekajoči festival mladih, sta razloga za to, da smo naredili komentar za dve sporočili: zadnje in prejšnjo, pa še tistega, ki ga je prejel Ivan Dragičević v mesecu juniju ter sporočilo letnega prikazovanja Ivanki Ivanković Elez.

Kot pravi Božja Mati, živimo v milostnem času, čeprav se nam zdi, da je ravno obratno, da še nikoli ni bilo toliko preizkušenj. A morda je to znak, da nam manjka hvaležnosti. Ne samo za to, kar je dobro v naših očeh, ampak tudi to, kar je morda slabo, ampak Bog lahko spremeni v dobro, če ga prosimo, da se v tem proslavi. Marija ne prihaja sama po sebi, pošilja jo Bog. In pošilja jo z razlogom. S svojo ljubeznijo nas vodi na pot spreobrnjenja, tega pa smo potrebni vsi. Ne moremo živeti na lovorikah, tudi Janez Krstnik je svoje sodobnike opominjal, naj nikar pri sebi ne govorijo, da imajo Abrahama za očeta in so s tem že rešeni. Marija nas prosi in vabi, da svoje molitve in žrtve darujemo za tiste, ki so daleč od Boga. Ne imenuje jih “ateisti”, pač pa tiste, ki niso spoznali Božje ljubezni. Velikokrat je ne morejo spoznati drugače kot po naših molitvah. Preko posta, žrtev in molitev zanje se srca mehčajo in postanejo odprta za Boga. Spomnimo se, kako se je spreobrnil apostol Pavel, ki je bil sprva preganjalec kristjanov. Toda najprej moramo biti sami znamenje in priče za druge. Spreobrnjenje drugih se začne, ko najprej sami stopimo na pot spreobrnjenja. Takrat se začne ta avantura.

Zanimivo je, zakaj se je Marija v Medžugorju razodela kot Kraljica miru.  Mir je vedno sad spreobrnjenja in odpuščanja: sebi, drugim in tudi Bogu. Ko odpuščamo, prejmemo mir. Če nimamo miru v sebi, pomeni, da je nekaj narobe. Ko postavimo Kristusa na prvo mesto v svojem življenju, prejmemo mir. Lahko se zgodi, da bo na začetku vse “nemirno”, ker bodo nasprotne duhovne sile temu nasprotovale. Vendar dolgoročno in življenjsko samo Kristus prinaša mir. Marija pa nas usmerja k Jezusu in ne k sebi.

In navsezadnje, darujmo svoje molitve po Marijinih namenih.

P. S. Kdor želi se nam lahko pridruži pri premišljevanju ob tem zadnjem Marijinem sporočilu.

Dobimo se vedno v nedeljo po 25. v mesecu. Tokrat je to v nedeljo 30.07 ob 21.ih ko se začnemo zbirati – razdelitev vlog (molivci desetk), pričnemo ob 21.15 uri. Premišljevanje pripravlja p. Mio Kekić. Po premišljevanju bomo zmolili še častitljivi del rožnega venca – po Marijinih namenih, v zahvalo Mariji še Litanije Matere božje. Ker se bo vse dogajalo preko spleta, bomo določili molivca, ki moli naprej desetko in molivca, ki odgovarja.  Vsi ostali bomo mikrofone izklopili in zraven molili, ker se edino tako lepo sliši.

Podatki za pridružitev v Googlu Meet – videoklic:  https://meet.google.com/xik-bxuz-kts

C. R.