foto: Janez Oblonšek

Pri Zavodu za cerkveno glasbo je še pred nastopom novega liturgičnega leta izšla zbirka spevov med berili za liturgično leto B izpod peresa primorske skladateljice Katarine Vidmar.

Zbirka prinaša uglasbitve psalmov iz lekcionarja za vse nedelje liturgičnega leta B, vigilijo na praznik binkošti, 20 uglasbitev spevov pred evangelijem ter uglasbitve pesmi slednice za Veliko noč, Binkošti in Telovo. Zbirka je pridobila dovoljenje za bogoslužno rabo.

Zbirko lahko naročite na spletni strani cerkvena-glasba.si pod zavihkom spletna trgovina, ali po telefonu na številki 01 777 4188. Skupaj z zvezkom za liturgično leto A je možen še dodatni popust, prav tako za naročilo večih izvodov za župnije. Več o zbirki si lahko preberete tukaj (klik).

Vabljeni na predstavitev zbirke psalmov Gospodu gre moja hvalnica, ki bo potekala v petek, 27. oktobra, ob 17. uri, v kapeli svetega Križa na Teološki fakulteti v Ljubljani.

Predstavitev so pripravili sodelavci Zavoda za cerkveno glasbo v sodelovanju z Orglarsko šolo v Ljubljani in Teološko fakulteto, navzoča pa bo tudi skladateljica Katarina Vidmar.