Vatikan (foto: Alex Proimos / Wikipedia)

V najnovejši številki revije Prenova (gre za glasilo Katoliške karizmatične prenove v Sloveniji) je Marjan Dvornik objavil pričevanje o svoji udeležbi na mednarodni konferenci Katoliške karizmatične prenove, ki je potekala v Rimu maja 1981. Na tej konferenci je sodelovala tudi skupina slovenskih animatorjev pod vodstvom duhovnika Antona Marinka.

Na tej konferenci, za katero je 7. maja 1981 imel svoj govor tudi papež Janez Pavel II., je sodelovalo precej karizmatikov z vsega sveta, tudi pater Emiliano Tardif (Slovenijo je obiskal v letih 1990 in 1996) in s. Briege McKenna. Med sodelujočimi je bil tudi hercegovski frančiškan p. Tomislav Vlašić, ki mu je pater Tardif izrekel preroško besedo za preganjano Cerkev v tedanji Jugoslaviji – nanašala se je na to, da jim Jezus pošilja svojo Mater. To se je uresničilo čez mesec in pol, ko je prišlo do prikazovanj v Medžugorju. Ko je komunistična oblast tedaj zaprla tamkajšnjega župnika patra Joza Zovka, je v župnijo prišel pater Tomislav Vlašić, vendar le za kratek čas. Nekaj let kasneje je zapustil hercegovsko frančiškansko provinco, pred leti pa so mediji poročali, da je bil pater Tomislav laiziran. Po njegovem odhodu so pastoralo za romarje prevzeli ostali frančiškanski duhovniki, med njimi je bil najbolj znan pater Slavko Barbarić.

V članku v reviji Prenova pa je Marjan Dvornik navedel še en dogodek. Kot omenja, so se  na konferenci, ko so se posamične skupine predstavljale s pričevanji (torej 7. maja) vrstila pričevanja, med Slovenci pa je bil tudi snemalec s kamero, ki je snemal dogajanje. “/Sveti/ Duh je v njem govoril, naj gre na mikrofon in pozove prisotne, da naj pazijo na papeža, ker je v nevarnosti. Pa ni šel, ker notranjemu glasu ni verjel. Naslednji teden (13. maja 1981, op. ur.) smo doživeli atentat na papeža, Jože (snemalec, op. ur.) pa je ves pretresen pripovedoval, kaj se mu je dogodilo,” je zapisal avtor članka.

Če želite prebrati še več navdihujočih zgodb o delovanju Svetega Duha, se lahko naročite na revijo Prenova TUKAJ. Na spletni strani Katoliške karizmatične prenove boste sicer našli tudi prejšnje številke revije, ki so dostopne v PDF formatu.

G. B.