Zavodu za cerkveno glasbo za letošnji postni čas so pripravili novo publikacijo pasijona, izdajo Trpljenje našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki v celoti in dosledno uporablja besedilo iz trenutne izdaje lekcionarjev v slovenskem jeziku (1999/2000). Predstavitev bo v torek, 21. marca 2023, ob 13.00 na Teološki fakulteti UL (Poljanska cesta 4, Ljubljana).

Na predstavitvi bodo sodelovali dr. Cecilija Oblonsek, msgr. dr. Maksimilijan Matjaž ter p. dr. Nikolaj Aracki R. OCist.

Vsebino so pregledali trije recenzenti, prav tako je bila poslana na Slovensko liturgično komisijo pri SŠK, kjer so jo pregledali njihovi strokovni sodelavci in podelili nihil obstat. Na podlagi te ocene je Slovenska škofovska konferenca 1. februarja 2023 podala soglasje (imprimatur) za izdajo in javno uporabo pri bogoslužju.

Več o publikaciji, ki je sestavljena iz 7 tiskovin ter vsebuje 3 knjige v trdi vezavi za vlogo Pripovedovalca, za vlogo Kristusa ter za Osebe in množico in 4 zvezke za pevske zbore, si lahko preberete na spletni strani Zavoda (klik), kjer lahko poslušate tudi posnetek in se po potrebi po njem naučite napeva.