foto: Pixabay

Praznik Svetega Rešnjega Telesa, ki smo ga praznovali včeraj, nas spomni na številne evharistične čudeže. A ne obstajajo samo takšni, kjer se je posvečena hostija spremenila v srčno mišico.

V začetku dvajsetega stoletja je nastal velik potres v Tihem oceanu. Izzval je cunami, ki je upostošil mnoge obalne predele. V mestu Tumaco v Kolumbiji pa se je ogromen val umaknil nazaj v trenutku, ko je lokalni župnik stal pred njim z monštranco, v kateri je bil živi Jezus pod podobo kruha, poroča dnevno.hr.

Dogodek se je zgodil 31. januarja 1906. Tistega dne so prebivalci Tumaca začutili tresenje tal. Takoj so odšli do župnika Gerarda Larronda in ga prosili, da naredi evharistično procesijo, ki bi priklicala Božjo pomoč in preprečila rušilno moč cunamija, ki je grozil njihovemu mestu. Kasneje so tudi zagledali ogromen val, ki se jim je približeval, ko so bili zbrani z župnikom.

Na čelu kolone, ki je šla proti obali, je bil župnik z Najsvetejšim. Pred ogromnim valom je naredil znak križa. Val se je takoj umaknil nazaj. Ljudje so to videli in vpili: “Čudež!” Božja roka je zaustavila rušilno moč cunamija in se odzvala na veliko vero ljudi, ki so verovali v moč Presvetega evharističnega zakramenta. Novica o tem čudežu se je razširila in se je Kolumbijci tudi danes spominjajo ter zahvaljujejo Bogu, ker se jih je usmilil.

C. R.