foto: arhiv Demokracije

Kot je znano, bodo prihodnje parlamentarne volitve 24. aprila 2022, kar je približno dva meseca prej kot leta 2018 – takrat so bile volitve junija. Že zdaj pa z anketami preverjajo razpoloženje volivcev. 

Kot kaže anketa Parsifala, SDS še vedno vodi med strankami, po rezultatu sta izenačeni NSI ter strankarska zveza Povežimo Slovenijo. To dejstvo je razveseljivo glede na to, da gre za novo politično gibanje, ki je povezalo manjše izvenparlamentarne stranke. Je pa po svoje zanimivo, kako na račun populizma vstop v parlament tako rekoč za rep lovi SAB, ki se javno hvali, kako je Slovenijo rešila pred bankrotom.

Seveda iz ankete ni povsem razvidno, kako se odzivamo kristjani. Glede na hude pritiske, da bi na volitvah ostali doma (češ da nam vlada “prostozidarska vlada”), so rezultati ankete dokaj ugodni. Vendar je do volitev še nekaj časa. Zato v uredništvu portalov Blagovest.si in Molitev.si vabimo k molitvi za domovino in za volitve, vabljeni tudi, da darujete za maše za domovino v tem času.

Več o anketi TUKAJ.