Franc Rataj (foto: Lazaristi.si)

Danes ponoči naj bi, kot pravijo naši viri, za posledicami hude bolezni umrl provincialni vizitator slovenskih lazaristov Franc Rataj. 

Franc Rataj se je rodil 19. septembra 1949 v Šentjurju pri Celju. Osnovno šolo je obiskoval v Šentjurju pri Celju, gimnazijo v Zagrebu, bogoslovne študije pa na Teološki fakulteti v Ljubljani. V Misijonsko družbo je vstopil 5. septembra 1968, večne zaobljube je naredil 8. decembra 1974 in prejel mašniško posvečenje 29. junija 1975 v Rimu.

Duhovniško službo je najprej opravljal kot kaplan v Celju pri Sv. Jožefu, nato kot župnik v Šentjakobu ob Savi, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, v Pišecah in kasneje v župnijah Artiče in Sromlje. Med drugim je bil dekan dekanije Videm ob Savi. Dolga leta je bil ravnatelj slovenske sekcije Mednarodnega združenja čudodelne svetinje – Otrok Brezmadežne. V provincialnem vodstvu je bil večkrat superior, svetovalec in vizitatorjev asistent.

Leta 2018 je bil imenovan za provincialnega vizitatorja slovenskih lazaristov. Zadnje dneve je preživel v Domu sv. Jožefa v Celju.

Pokojnega duhovnika Franca priporočamo v molitev.

V petek, 19. novembra 2021 bo pokojni duhovnik od 9. ure naprej ležal v župnijski cerkvi sv. Jožefa nad Celjem, ob 14.30 bo tam pogrebna sv. maša in zatem pogreb, je zapisano na spletni strani radia Ognjišče.

C. R.