foto: Pixabay
“Danes začnemo devetdnevnico Božjega usmiljenja, kakor je naročil Jezus  sveti Faustini Kowalski. Praznik Božjega usmiljenja – bela nedelja – bo letos tudi dan volitev. Čudovita kombinacija, saj je Jezus  za ta dan obljubil velike milosti, polnost svojega usmiljenja. Zato vabim vse, ki še niste prepolno ”zasedeni” z molitvami za domovino, da se združimo v  tej devetdnevnici. Sile teme odločno delujejo – postavimo se jim nasproti. V Gospodu je naša moč! Kličimo Božje usmiljenje z velikim  zaupanjem!” nam piše bralka Marina.
Sem sama ljubezen in usmiljenje. Dn 1273

Čeprav bi bil človek največji grešnik, ga ne morem kaznovati, če se sklicuje na moje usmiljenje, marveč mu v svojem nepoj­mljivem in brezdanjem usmiljenju odpuščam. Dn 1146

KRISTUSOVE BESEDE SESTRI FAVSTINI KOWALSKI 1905 – 1938

Blažena 1993, sveta 2000

»Obljubljam, da se človek, ki bo častil to podobo, ne bo pogubil. Obljubljam mu že tu na zemlji zmago nad sovražniki, zlasti pa ob smrtni uri. Sam ga bom branil kakor svojo čast. (Dn 48) Ta dva pramena žarkov pomenita kri in vo­do. Ta dva pramena žarkov sta privrela iz globin mojega usmiljen­ja takrat, ko je sulica prebodla moje umirajoče Srce na križu.« (Dn 299)

»Moja hči, vsemu svetu oznanjaj moje nepojmljivo usmiljenje. Želim, da bi bil praznik usmiljenja pribežališče in zavetje vsem, posebej ubogim grešnikom. Na ta dan so odprte globine mojega usmilje­nja. … Kdor pristopi k spovedi in k svetemu obhajilu, pre­jme popolno odpuščanje krivde in kazni. … Naj se nihče ne boji približati se mi, čeprav bi bili njegovi grehi rdeči kakor škrlat. … Želim, da bi bilo slovesno praznovanje prvo nedeljo po veliki noči.« (Dn 699)

»Tiste, ki širijo češčenje mojega usmiljenja, bom varoval vse življenje kakor ljubeča mati svojega otročička, ob smrtni uri pa jim ne bom sodnik, temveč usmiljeni Odrešenik. V tej poslednji uri človek nima ničesar v svojo obrambo, razen mojega usmiljenja; srečen, kdor se je v življenju potapljal v studenec usmiljenja, ker ga pravi­čnost ne bo dosegla.« (Dn 1075)

»Preden pridem kot pravični sodnik, na široko odpiram vrata svojega usmiljenja. Kdor noče priti skozi vrata usmiljenja, ta mora skozi vrata moje pravičnosti.« (Dn 1146)

»Tiste, ki bodo molili ta rožni venec, bo objelo moje usmiljenje v življenju, zlasti pa ob smrtni uri.« (Dn 754)

»Človeštvo ne bo našlo miru, dokler se z zaupanjem ne obrne k mojemu usmiljenju. … (Dn 300) Povej obolelemu človeštvu, naj se oklene mojega usmiljenega Srca, in napolnil ga bom z mirom.« (Dn 1074)

ODREŠENIKOVA OBLJUBA UMIRAJOČIM

»Ko ob umirajočem molimo ta rožni venec, se umiri Božja jeza in dušo objame brezmejno usmil­jenje ter se zaradi bridkega trpljenja mojega Sina zganejo globine mojega usmiljenja.« (Dn 811)

 

DEVETDNEVNICA BOŽJEGA USMILJENJA

To devetdnevnico, lahko molimo ob vsakem času, vendar je posebno pomembno, če jo molimo od velikega petka do bele nedelje, kot pripravo na praznik Božjega usmiljenja.

Gospod je rekel s. Favstini: »Želim, da bi devet dni vodila duše k izviru mojega usmiljenja, da bi zajemale moč in olajšanje ter vse milosti, ki jih potrebujejo v naporih življenja, posebej ob smrtni uri. Vsak dan privedi v moje Srce drugačno skupino duš ter jo potopi v morje mojega usmiljenja. Jaz pa bom vse te duše pripeljal v hišo mojega Očeta. Vsak dan boš prosila mojega Očeta po mojem bridkem trpljenju milosti za te duše.« (Dn 1209)

Več si lahko preberete TUKAJ.