Zavod Kerigma vabi na spletno predavanje: Biblija in sreča: Kaj človeka vodi v srečo in kaj v nesrečo?  Bog razkriva in svetuje: splača se mu prisluhniti!

Te zanimajo nasveti Boga v zvezi s srečo (zadovoljstvom, uspehi, dosežki, dobrim) v življenju? Te zanima pot do nje? Bi rad izvedel, kako sta Bog in sreča povezana? Se zavedaš, da je Bog najboljši človekov svetovalec za doseganje in ohranjanje resnične sreče?

Organizator: zavod Kerigma, zavod za spodbujanje krščanskih vrednot (www.kerigma.si)

Predava: Boštjan Hari (mag. teol.)

Kdaj: sreda, 9. junij 2021

Ura: 20.00 – 22.00

Kje: doma na kavču 😉

Platforma ZOOM

 

Cena:

Odrasli: 10 eur/oseba

Dve ali več oseb znotraj istega gospodinjstva: 17 eur

Študentje in dijaki: 5 eur

 

Predračun dobite ob prijavi in ga poravnate najkasneje do dneva dogodka (9. junija) do 17.00.

Prijava na [email protected] ali 041 296 509.

 

Opis:

Vsi hrepenimo po sreči – da bi bili srečni, zdravi, zadovoljni, uresničeni, uspešni, da bi nam šlo dobro. To naše hrepenenje je hrepenenje po trajni sreči, ne po kratkotrajni, katero v realnosti doživljamo. Hrepenimo po popolnosti, a je ne dosegamo. Na vseh področjih: poklic, kariera, izobraževanje, vzgoja, odnosi, družina … Zakaj je temu tako? Pri iskanju uresničitve in zadovoljitve lastnih hrepenenj pogosto zgrešimo, ker ne poznamo povsem jasno prave poti, ker ne poznamo Božje poti. Ne nazadnje mnogi ne vemo, katera hrepenenja so uresničljiva in katera ne. Zato nosimo posledice. Delamo tudi krivice drugim, ko od njih pričakujemo nekaj, česar nam ne morejo dati. Naše odločitve so prevečkrat prehitre, predrzne, nepremišljene, veliko pa jih izvira iz neznanja, nevednosti. Temeljijo na občutkih, intuiciji, nagonih …

Bog ima za človeka načrt srečnega življenja, polnosti življenja. To ne pomeni življenja brez težav in tegob. Človek lahko doživlja radost in mir tudi sredi tegob, nam razkriva Biblija. Bog v Svetem pismu jasno in odkrito razkriva človeku, kako priti in ohranjati srečo, mir, zadovoljstvo. Ne obljublja nebes na zemlji, ampak govori realno. Človekova hrepenenja po sreči, zadovoljstvu so neskončna in nič končnega na zemlji jih ne more v polnosti potešiti.

Na predavanju bomo prisluhnili našemu Bogu in Stvarniku, ki nam preko Biblije, Svetega pisma razkriva pot do srečnega življenja. Razkriva nam, kaj človeka vodi v srečo in kaj v nesrečo!? Splača si vzeti čas in mu prisluhniti, kajti prisluhniti Bogu je vedno dobro izkoriščen čas in nadvse koristen za nadaljnje življenje.

B. H.