Foto: arhiv Demokracije

V Ljubljani, Mariboru in Radencih bo potekal trimesečni program za žalujoče.

Žalujoči večkrat išče varno okolje, spoštljivo in čuteče poslušanje, prostor za svojo zgodbo bolečine in ljubezni, ki jo je doživel ob umrli ljubljeni osebi.

Prav to želi omogočiti ta program, ki se opira na knjigo Pot žalovanja (Patrick O’Malley). V njem lahko žalujoči najdejo zgodbo ljubezni v žalosti ob izgubi svoje ljubljene osebe ter odkrijejo njeno pomembnost in dragocenost. V program se lahko vključi vsak žalujoči, ko je minilo vsaj šest mesecev od izgube. Obsega šest srečanj (vsakih štirinajst dni). Srečanje traja dve uri. V skupini je največ pet žalujočih.

O načinu delovanja skupine lahko preberete na spletnih straneh Ignacijevega doma, še več pa tudi tukaj. O doživljanju programa lahko prebereta tukaj.

Ta program, ki se je začel izvajati pred tremi leti v Ignacijevem domu duhovnosti (Ljubljana), se zdaj izvaja tudi v Mariboru in Radencih.

Termina v Ljubljani:

  • 21. september – 30. november, od 17:30 do 19:30
  • 7. december – 15. februar, od 17:30 do 19:30

Vodi p. Ivan Platovnjak DJ. Za možnost predhodnega pogovora ali več informacij: [email protected] ali 051 613 373. Prijava po spletu, tukaj.

Termin v Mariboru:

28. september – 30. november, ob četrtkih ob 17.30 na Magdalenskem trgu 3. Vodi Anica Durič.
Na program se prijavite preko elektronske pošte [email protected] ali po telefonu 040 90 16 90.

Termin v Radencih:

28. september – 7. december, od 17. do 19. ure. Vodi ga. Lidija Kociper.
Na termin se prijavite preko elektronske pošte [email protected] ali pokličete na telefon 041 936 390.

 

Besedilo je posredoval p. Ivan Platovnjak, ki je na voljo za dodatne informacije lahko na e-mailu: [email protected] ali po telefonu: 051 613 373 oz. po spletu.
Za sodelovanje v programu se je potrebno prijaviti pred začetkom programa.