foto: Wikipedia

Prvi petki v mesecu so v našem krščanskem življenju posebej posvečeni češčenju Jezusovega Presvetega Srca. Ker smo v postnem času, bomo to pobožnost tokrat združili tudi s križevim potom. 

Jutri pa je prva sobota, ki je še posebej namenjena naši marijanski razsežnosti molitve. Tako kot danes smo tudi za jutri povabljeni, da v duhu zadoščevanja prejmemo sveto obhajilo (seveda prej opravimo spoved), molimo rožni venec in premišljujmo o skrivnostih rožnega venca. V duhu fatimskih sporočil se priporočimo Brezmadežni in se pustimo Bogu oblikovati, da bomo novi ljudje z novim srcem. S tem bodo ustvarjeni tudi pogoj za mir v Ukrajini, vendar moramo prej Boga postaviti na prvo mesto v svojem življenju. Če bomo to zavračali, se lahko zgodi nuklearna vojna.

Izročitev Jezusovemu Srcu in litanije (klikni)

Izročitev Marijinemu Srcu:

O Marija, kraljica presvetega rožnega venca, pomoč kristjanov in pribežališče človeškega rodu! Danes se posvetimo in izročimo tvojemu brezmadežnemu Srcu.

Sprejmi nas v svoje materinsko varstvo in nam pomagaj, da bomo po tvojem zgledu vestno izpolnjevali svoje dolžnosti, živeli po božjih in cerkvenih zapovedih, vdano nosili trpljenje in ostali do konca stanovitni v veri in zaupanju v božjo previdnost.

Varuj nas, o Mati, da te ne bomo nikdar žalili z grehi. Posebej sklenemo, da se bomo varovali grehov preklinjevanja in nečistosti, grehov jezika in nevoščljivosti, greha sovražnosti in vsake hudobije.

Obljubimo ti, o božja Mati, da bomo posvečevali Gospodove dneve. Po tvoji želji bomo za spreobrnjenje grešnikov radi molili rožni venec in s pobožnostjo prvih petkov in prvih sobot zadoščevali Jezusovemu in tvojemu Srcu za vse žalitve, s katerimi vaju žalimo mi in Bogu odtujeni svet.

O Mati Marija, srednica vseh milosti, izprosi nam, da bomo ostali zvesti do konca tebi in tvojemu Sinu ter te vso večnost častili in ljubili z vsemi angeli in svetniki. Amen

Večna devetdnevnica k Brezmadežni – klikni TUKAJ.