foto: Pixabay

Še nekaj dni je do polnosti velikonočnega praznovanja, Binkošti. Še zadnje veliko vabilo k gorečemu pričakovanju Svetega Duha.

Izkoristimo tudi čas med našimi opravki, dnevnimi dejavnostmi za klicanje: Pridi, pridi Sveti Duh! Velika spodbuda tudi k posebni molitvi in posvetitvi Marijinemu Brezmadežnemu Srcu Neveste Svetega Duha za mir v Sveti Deželi:

Marija, Nevesta Svetega Duha, tvojemu Brezmadežnemu Srcu, po priprošnji zavetnika Cerkve, sv. Jožefa v binkoštni 9 dnevnici na poseben način izročamo in posvetimo mir v tvoji in Sinovi deželi. Amen.

Naj nas pri tem opogumi tudi zadnje pričevanje:

V 6. tednu binkoštne 50. dnevnice smo v tri dnevnici pred Vnebohodom in pred praznikom Fatimske Matere božje molili in posvetili njenemu Srcu Indijo, ob hudi korona krizi.

Po zadnjih podatkih so se samo v enem tednu – tem zadnjem – razmere precej umirile in število okuženih je padlo iz 400 tisoč na 320 tisočih v enem dnevu. Pri tem pa smo se posebno obrnili na posredovanje sv. Mati Terezije.

Še veliko drugih pričevanj bi vam lahko nanizal, ki se dogajajo, a veliko jih je že bilo.

Morda še tole ob letnici SLO države in 25 letnici obiska Janeza Pavla II. v SLO:

Na 25-letnico obiska – ponedeljek 17.05.2021 – papeža Janeza Pavla II.  v SLO – 17. 5. 1996 – se je prav med molitvijo sv. rožnega venca razprostrla čudovita mavrica – slika v priponki – , ki so jo mnogi videli in jo slikali in o njej govorili. Res mogočna. In pravo čudo, da je prestala prav ob zadnjem Slava Očetu sv. rožnega venca!  To pa je velik klic sv. Janeza Pavla II., da bi se vrnili k molitvi sv. rožnega venca. Sv. Janez Pavel II. je pred 25. leti izven protokola obiskal narodno svetišče na Brezjah, kjer nam je pustil v spomin in darilo sv. rožni venec. Sv. Janez Pavel, prosi za nas!

Pridi, pridi Sveti Duh … pridi po Brezmadežnem Srcu njegove Neveste!

Tomaž Strehar