foto: Pixabay

Morda imate težavo, da se vam nekateri grehi ponavljajo in se jih ves čas spovedujete, a brez uspeha.

Težava je še toliko večja, ker je pogoj za veljavnost spovedi trden sklep, da tega greha ne boš več ponavljal-a. In tega sklepa se je treba držati.

Kaj je rešitev? Presekati korenino greha. Sami od sebe tega ne zmoremo, ker največkrat niti ne vemo, kaj je korenina greha. Za začetek prosimo Gospoda v molitvi, naj nam pokaže to korenino. Odpustimo tistim, ki so jo povzročili (staršem, sorodnikom, učiteljem, duhovnikom…). A tisti, ki preseka korenino, je Jezus. In za to ga moramo prositi.

Molimo takole (lahko s svojimi besedami, tu je samo predlog):

“Jezus, ti dobro veš, zakaj ves čas ponavljam  iste grehe. Ti poznaš korenino. Prosim te, presekaj korenino, da se grešna navada v meni ne bo obnavljala… Naj bo v tvojem imenu ta korenina presekana, naj se to drevo greha v meni posuši, saj si ti vzel vse grehe na križ in jih premagal. In ti želiš, da rastem v svetosti. Hvala ti za to milost. Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo. Amen!”

P. S. Ne izgubite poguma, če se to ne zgodi takoj. Ponovite večkrat. Zahvaljujte se Bogu za to milost, slavite ga z vsem srcem.

C. R.