Sv. Gema Galgani (vir: Facebook)
Sv. Gema (it. Gemma) Galgani je velika priprošnjica in zaščitnica otrok, farmacevtov, pomočnica v skušnjavah nečistosti in duhovnih bojih. Po njeni blaženi smrti se je začel postopek za njeno beatifikacijo in kanonizacijo. Hitro je napredoval, ker je bilo toliko zelo otipljivih dokazov, da je govora o veliki Božji izbranki.
Papež Pij XI. jo je leta 1933 proglasil za blaženo. Bilo je izredno jubilejno leto in 1900-bletnica našega odrešenja. Beatifikacija se je odlično vklopila prav v to, kar se je praznovalo: jubilej Kristusovega trpljenja in smrti na Križu in to trpljenje je Gema Galgani preživljala na najbolj intenziven način. Papež Pij XII. jo je leta 1940 razglasil za svetnico. Njeno telo se časti v svetišču zgrajenem v njeno čast v Lucchi poleg samostana redovnic pasijonistk.
V nadaljevanju objavljamo besedilo pobožnosti, ki nam jo je poslala bralka Martina, ob tej priložnosti se ji tudi zahvaljujemo.

Dragi bratje in sestre v Jezusu Kristusu!
Posebno me raduje in veseli, da veliko število molivcev, ne glede na to ali odkrivajo pot k Bogu in Cerkvi, ali so v življenjskih težavah, bolezni, v drugih težavah in trpljenju, v samem pogovoru z njimi, pričajo, da močni Bog preko devetdnevnice govori njihovim srcem, dobivajo uslišanja in veliko pomoč. Mnogi bratje in sestre, ki so molili devetdnevnico, ne samo, da želijo nadaljevati moliti za sebe, ampak se tudi priključiti MOLITVI devetdnevnice.
SLAVA LJUBEMU BOGU
OB TEJ PRILIKI ŽELIM REČI BOGU HVALA, za vsa uslišanja, ki vam jih je podaril, hvala tudi SVETNIKOM IN VSEM MOLILCEM, KI PRIČUJEJO POMOČ IN PRIPROŠNJE SVETIH, KI SO NAŠLI BOGA IN DOŽIVELI NJEGOVO USMILJENJE.
Zato se moj ljubljeni brat in sestra v Kristusu, sedaj posebno veselim v svojem srcu, KER TI LAHKO PONUDIM ŠE ENO BOGASTVO, ponuditi tudi to TRIDNEVNICO, po DEVETDNEVNICI, SVETI GEMI GALGANI,cvetu Jezusovega trpljenja, tako močni priprošnjici in zaščitnici.
TEBI V VESELJE
TEBI ZA USLIŠANJE IN POMOČ
TEBI ZA VZTRAJNOST IN POGUM
TEBI, KI MOLIŠ Z LJUBEZNIJO
TEBI, PRAV TEBI, KER TI SVETA GEMA GALGANI ŽELI
POMAGATI IZ LJUBEZNI DO JEZUSA IN TEBE
TEBI, KI ZAUPAŠ JEZUSU KRISTUSU IN V NJEM
NAJDEŠ REŠITEV IN VARNOST.
Naj Jezus Kristus s svojim bogastvom izpolni vaše življenje, kakršne koli potrebe so , ter po priprošnji svoje ljubljene Geme Galgani, pomaga izogniti se tudi najmanjšemu zlu, ki bi škodilo vam in vsem njim, ki jih ljubite.
Bog vas blagoslovi!
KAKO MOLITI DEVETDNEVNICO
1. MOLITI (pred sliko ali kipom sv. Gemme, če jo imaš) tri dni zapored.
2. PREBRATI iz trodnevnice življenje sv. Gemme Galgani
3. SPOVEDATI SE IN PREJETI SV. OBHAJILO ( če imate pogoje za to)
4. Določiti en dan in se POSTITI v čast Jezusovem trpljenju.
5. Po možnosti DAROVATI ZA ENO SV. MAŠO Jezusovem trpljenju
6. Če ne moreš darovati potem PRISOSTVOVATI sv. Maši daruj svoj namen
7. PREBERI nekaj po želji iz SVETEGA PISMA
8. POGUMNO PRIČUJ o pridobljeni milosti po priprošnji svetnice.
IZ ŽIVLJENJA SVETE GEMME GALGANI
Gemma se je rodila v Camiglainu, blizu mesta Lucca 12. marca 1873 leta, staršema dobrima kristjanoma Henriku Galgani in Avreliji Landi. Imeli so lekarno. Imela sta osem otrok, pet sinov in tri hčerke. Gemma je bila peta po vrsti,za njo še en brat in dve sestri. Kmalu po njenem rojstvu so se preselili v mesto Lucchu. Zdelo se je, da je dobra gospa Avrelija, zelo pobožna mati, občutila svojo skorajšnjo smrt in zato je s hrepenenjem, pogosto v naročje jemala svojo drago deklico, razlagala ji je verske resnice, vrednosti duše, odvratnosti greha in nečimrnost posvetnih stvari. Večkrat ji je pokazala križ in govorila solznih oči: “Glej , Gemma, ta dragi Jezus je za nas umrl na križu.” Globoko ganjena deklica, ki je to gledala je jokala. Ta pobožen občutek ljubezni do Jezusa, ki trpi je bil poseben pomen njenega življenja: življenja ljubezni in žrtve.
Jezus jo dejansko izbere in pripelje do popolnosti, po izrednih poteh, jo napravi za delilko svojih bolečin in jo privlači k sebi z vezmi neizrecne ljubezni.
V devetem letu 17. 6. 1897 leta, na praznik Presvetega Jezusovega Srca, Gemma prejme svoje prvo obhajilo z angelskim žarom…
Ni šla v redovništvo, čeprav si je to goreče želela. Božja previdnost je čudežno vodila njeno življenje s težkimi preizkušnjami, ki so prizadele njo in njeno, na beraško palico, padlo družino, po materini smrti.
Njo sprejme v svojo hišo družina Giannini, v kateri je veliko otrok. To se je zgodilo po nasvetu očeta pasionista (red, ki posebno časti Jezusovo trpljenje in bolečine Žalostne Gospe). Oni so bili veliki prijatelji te družine in ko je njihov p. Germano postal Gemmin duhovni vodja, jo je izročil v zaščito gospe Cecilije, neporočene sestre očeta te družine. Tu je Gemma imela varnost, čeprav je živela v svetu.
Gospod je Gemmo obdaril s skoraj vsemi mističnimi darovi: glavnim – s svojo mistično prisotnostjo in vzporednimi znamenji in bolečinami svojega trpljenja tudi z velikim trpljenjem za grešnike. Trpeti za Jezusa, z Jezusom, ljubiti samo Jezusa, to je bil njen vrhovni ideal. » Naj gre«, je govorila » naj gre kdor hoče na Goro Tabor, jaz bom ostala z Jezusom na Kalvariji.«In tu na Kalvariji, je vzbrstela kot mistični cvet.
Trpela je že od ranega otroštva: bolezen in smrt matere; boleča operacijo na nogi; izgubo celotnega premoženja družine Galgani, zaradi tega se je znašla v skrajni bedi in zapadla v drugo, zelo mučno bolezen, od katere je čudežno ozdravela. Glede na to, da je imela tako herojsko predanost, se ji prikaže Jezus in ji reče: “Hčerka, tej milosti ( ozdravljenje), ki sem ti jo zjutraj podaril,bodo sledile še druge,mnogo večje. Vedno bom s teboj in zamenjal ti bom očeta in mati, in tvoja mati bo ona« – in pokaže ji Žalostno Gospo. Vsak petek je okrutno trpela bolečine Jezusovega trpljenja in po dveh letih, ko je izpovedala zaprisego devištva, je obdarjena z znamenji Svetih Ran. Tako je postala delilka Jezusovih bolečin, v kratkem času je dosegla mistične vrhunce. Uživala je zaupanje svojega angela varuha, ki se je smatral za zelo počaščenega, da ji pomaga, posebno v skušnjavah, v boju proti hudiču in nosil je njena pisma k očetu Germanu. Demon jo je preganjal in skušal napeljati k neposlušnosti, uporabljal najrazličnejše oblike, celo tudi Jezusa Križanega. Bogato obdarjena z milostmi, je mogla vedno pravočasno opaziti premike naj si bo zlobnega ali dobrega duha. Izgorena bolj z ognjem Božanske Ljubezni kakor z boleznijo, se je preselila k svojemu ljubljenemu Jezusu 11. aprila 1903, na Veliko soboto.
Opomba: Gemma je končala osnovno šolo, štiri nižje razrede pri nekih sestrah in štiri višje v Zavodu Helene Guerra, ki je nedavno proglašena za svetnico. Celo življenje je bil njen spovednik monsinjor Volpi, ki je kasneje postal škof. Vodi se proces, da ga razglasijo za blaženega. Ker monsinjor Volpi ni imel časa, da se posebno ukvarja z Gemminimi problemi, prosi očete pasioniste, da ji dajo duhovnega vodjo. Oni odredijo za to službo učenega in pobožnega očeta Germana, ki je izvrševal službo profesorja filozofije in vodil proces za beatifikacijo Gabriela od Žalostne Gospe (umrl je v starosti 24 let 1862. leta; večkrat se je prikazoval Gemmi; za svetnika je bil proglašen 1920). Ta oče je umrl šest let po Gemmi, izdal je tri izdaje njenega življenjepisa. Sedaj se vodi proces za njegovo beatifikacijo.
Gemma je bila zelo inteligentno dekle, naravno obdarjena z lepimi navadami, toda to je skrivala kjer koli je le mogla. Po nalogu spovednika in duhovnega vodje je morala o sebi pisati mnogo stvari. To so bile zanjo peklenske muke, ker je bila zelo skromna in je skrivala svoje duhovne skrivnosti…
Ker je morala pogosto polagati račun o stanju svoje duše, je pisala veliko število pisem spovedniku, ter duhovnemu vodji. Ta pisma s še nekaj drugimi, ki so namenjena različnim osebam so izdana v knjigi s petstotimi stranmi in to že v drugi izdaji – Pisma sv. Gemme Galgani. Pisala je tudi dnevnik. Ta na veliko žalost, zajema samo štirideset strani. Potem avtobiografijo, v kateri je morala po navodilih duhovnega vodje opisovati vse svoje grehe, toda njen Angel jo je poučil, da je pisala tudi druge stvari… Ta knjižica – Avtobiografija- je slavna zaradi tega, ker jo je ukradel satan in jo imel pri sebi nekaj dni. Vrnjena je šele na priprošnje patra Germana z groba Gabrijela od Žalostne Gospe. Vsa je ožgana in na nekaterih straneh so grozni in srhljivi madeži in odtisi.
Besedilo je k sreči, vseeno čitljivo. In tako je izdana druga knjiga, ki vsebuje Gemmin dnevnik, avtobiografijo in ekstaze ( te so delno zapisane od oseb, ki so imele srečo prisostvovati njenim ekstazam).
Po njeni blaženi smrti se je začel postopek za njeno razglasitev blažene in svetnice. Hitro je napredoval, ker je bilo toliko otipljivih dokazov, da je govora o veliki Božji izbranki. Pij XI. jo je leta 1933 razglasil za blaženo. To je bilo izredno jubilejno leto, 1900. obletnica našega odrešenja. Beatifikacija se je poklopila prav v to kar se je praznovalo: jubilej Kristusovega trpljenja in smrti na Križu in to trpljenje je Gemma Galgani doživljala na najbolj intenziven način. Papež Pij XII. Jo je leta 1940 razglasil za svetnico.
Telo je v čast v svetišču zgrajenem na njeno čast v Lucchi poleg samostana redovnic pasionistkinj.
MALO BESED, MNOGO MODROSTI:
NE DAJE KDOR IMA ZAKLADE, AMPAK TISTI, KI IMA SRCE.
KAJ JE VERNIKE NAGOVORILO NA ČEŠČENJE SVETEGA JEZUSOVEGA OBLIČJA?
Dve relikviji Kristusovega trpljenja so na poseben način nagovorile vernike na češčenje svetega Jezusovega obličja. Po prastari tradiciji iz prvih časov, je ena od žena, ki so sledile Jezusu na Križevem Potu, po imenu Veronika ponudila Jezusu prt, da je obrisal svoje Krvavo Obličje, na njem je ostalo vtisnjeno Jezusovo Obličje. Ta relikvija je prinesena v Rim in se je hranila v baziliki svetega Petra v Vatikanu kjer se nahaja še danes in je dostopna mnogim romarjem , ki stoletja obiskujejo Rim.
Torinsko platno je druga relikvija Jezusovega trpljenja, ki je bila velika vzpodbuda širjenju pobožnosti Jezusovega obličja. Namreč pobožna tradicija drži, da je prva krščanska skupnost ohranila to platno v katerega sta Jožef iz Arimateje in Nikodem zavila Jezusovo telo po njegovi smrti in ga položila v Grob. To platno se danes hrani v Torinu v Italiji v katedrali, zato se tudi imenuje Torinsko platno, na katerem je pred Jezusovim vstajenjem vtisnjen njegov lik.
Mnogo slik je narejenih prav na temelju tega lika. Še ena relikvija iz prvih krščanskih časov je bila velika vzpodbuda za pobožnost Presvetega Jezusovega obličja. Nikodem, ki ga večkrat omenja evangelij, po poklicu mizar, po Jezusovem vstajenju se je odločil , da naredi križ in to zapusti kot pričevanje na dogodek na katerem je bil sam priča.
V svojem duhu je nosil Jezusa kot trpečega, ker ga je on mazilil in položil v grob. Medtem, ko je izdeloval križ, ga je zgrabil velik obup, da ne bo mogel verodostojno izklesati Jezusovega Obličja, zato je začel goreče moliti za to. Nenadoma ga je zajel sen in , ko se je prebudil je videl z velikim začudenjem in občudovanjem, da je obličje izdelal neki angel.
Sv. Gualfred, ki je dolga leta živel v Sveti deželi, je kasneje postal škof v Piemontu v Italiji. Njemu je sam Bog razodel o čudežnem križu, tako, da ga je svetnik odnesel s seboj, ko je odhajal iz Svete dežele. Po spletu zgodovinskih okoliščin je križ prispel v Italijo v mesto Lucca v Toskani, kjer se še danes časti kot ČUDEŽNO V KATEDRALI. Zato se mesto Lucca imenuje MESTO SVETEGA JEZUSOVEGA OBLIČJA, kjer tisoče in tisoče romarjev prihaja in časti Jezusovo Obličje. Skoraj nihče ne obišče sv. Gemme Galgani, ne, da bi se priklonil pred križem trpečega Kristusa in izrazil svojo ljubezen in hvaležnost.
PRVI DAN
UVODNA MOLITEV
O, NAJBOLJ VZVIŠENI Gospod, ponižno se priklanjamo Tvojemu neskončnemu veličastvu in ljubimo Te. Tvojemu usmiljenju posvečamo vdane molitve, ki Ti jih sedaj prinašamo. Sprejmi jih kot dejanje čaščenja Tvoje služabnice, svete Gemme Galgani, katere priprošnje Te sedaj prosimo. O usmiljena devica sv. Gemma, v času svojega kratkega življenja na zemlji, si nam dala najlepši vzor angelske nedolžnosti in serafinske ljubezni, ter s tem bila vredna nositi rane Trpljenja našega Gospoda, na svojem telesu. Usmili se nas katerim je tako potrebno Božje usmiljenje in po svojih zaslugah in priprošnjah nam izprosi to posebno milost za katero te goreče prosimo.( navedi potrebo)
Oče naš…Zdrava Marija…Slava Očetu…
Prosi za nas sveta Gemma, da postanemo vredni obljub Kristusovih.
Molimo: O Bog, ki si svojo služabnico Gemmo napravil podobno svojemu Križanemu Sinu, podeli nam po njeni priprošnji milost za katero Te ponižno prosimo in nam daj, da bomo po Trpljenju,Smrti in Vstajenju Tvojega Sina, zedinjeni s Teboj v večnosti. To Te prosimo po Jezusu Kristusu našem Gospodu. Amen.
Sedaj se moli rožni venec in litanije presvetemu Jezusovemu Obličju
ROŽNI VENEC PRESVETEMU JEZUSOVEMU OBLIČJU
Na križu se moli: VERA
Na velika zrnca se moli:
VEČNI OČE DARUJEM TI PRESVETO OBLIČJE TVOJEGA PRELJUBEGA SINA KOT ODKUPNINO ZA MOJE GREHE, GREHE VSEGA SVETA IN ISKANO MILOST
Na mala zrnca se moli:
Iščite moje obličje, Tvoje obličje Gospod iščem (Ps 26)
Blagoslovljeno presveto obličje Jezusovo, obsijano s slavo vstajenja!
Na koncu rožnega venca trikrat:
Pozdravljam Te in ljubim Presveta Devica Marija, Mati Božja, Bela Lilija Presvete Trojice, Sijoča Vrtnica, nebeške milosti. Prosim Te, podari Večnemu Očetu boleče Obličje svojega Sina, da podeli Cerkvi svete duhovnike po Jezusovem Srcu! Amen.
SLAVA OČETU IN SINU…..
LITANIJE SVETE GEMME GALGANI
Gospod usmili se
Kristus usmili se
Gospod usmili se
Kristus sliši nas
Kristus usliši nas
Bog, Oče nebeški, usmili se nas
Bog, Sin Odrešenik sveta, usmili se nas
Bog, Sveti Duh, usmili se nas,
Sveta Trojica, en sam Bog, usmili se nas
Sveta Marija, prosi za nas
Sveta Gemma Galgani, duša angelska , prosi za nas
Sveta Gemma Galgani, dragulj Kristusa Kralja….
Sveta Gemma Galgani, ki slediš revščini za Jezusa..
Sveta Gemma Galgani,nežnega in občutljivega srca
Sveta Gemma Galgani , poučena od samega Jezusa
Sveta Gemma Galgani, tolikokrat objeta od Jezusa
Sveta Gemma Galgani,poslušna svojemu duhovnemu očetu
Sveta Gemma Galgani, ki ne občutiš bremena poslušnosti
Sveta Gemma Galgani, poslušna do konca
Sveta Gemma Galgani, razsvetljena z Božjo lučjo
Sveta Gemma Galgani, pronicljiva v presoji
Sveta Gemma Galgani, od Boga obdarjena z mnogimi darovi
Sveta Gemma Galgani, katere dušo je Bog pokazal v sijaju neskončne svetlobe
Sveta Gemma Galgani, mučena od demonov s strahotnimi napadi
Sveta Gemma Galgani, tolikokrat udarjena od satana
Sveta Gemma Galgani, katere zaupanje v Boga razorožuje satana
Sveta Gemma Galgani, pred katere noge padajo vsake satanove zvijače
Sveta Gemma Galgani, katere zvezek rokopisa na molitev prisege je vrag moral vrniti
Sveta Gemma Galgani, zmagovalka v vražjih zapostavljanjih
Sveta Gemma Galgani, junakinja v duhovnih bojih
Sveta Gemma Galgani, junakinja svete čistosti
Sveta Gemma Galgani, vedno željna Jezusovega objema
Sveta Gemma Galgani, katera do herojstva sprejemaš pokoro
Sveta Gemma Galgani, katere roke se nihče ni dotikal
Sveta Gemma Galgani, angel molčečnosti
Sveta Gemma Galgani, prodorne presoje in previdnega duha
Sveta Gemma Galgani, okrašena krepost svete čistosti
Sveta Gemma Galgani, čisti angelski cvet
Sveta Gemma Galgani, željna trpljenja brez tolažbe
Sveta Gewmma Galgani, cvet Jezusovega trpljenja
Sveta Gemma Galgani, ki ponižno skrivaš notranje trpljenje
Sveta Gemma Galgani, stalno v družbi svojega angela
Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta, odpusti nam o Gospod
Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta, usliši nas o Gospod
Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta, usmili se nas, o Gospod
Prosi za nas Sveta Gemma Galgani,
da postanemo vredni obljub Kristusovih.
MOLIMO: O Bog, ki si svojo služabnico Gemmo oblikoval tako, da je bila podobna Tvojemu Križanemu Sinu, podeli nam po njeni priprošnji milost, ki jo sedaj ponižno prosimo, da bomo po Trpljenju, Smrti, in Vstajenju Tvojega Sina zedinjeni s Teboj v večnosti. To Te prosimo po Jezusu Kristusu Gospodu našemu. Amen.
POSVETILNA MOLITEV PRESVETEMU JEZUSOVEMU OBLIČJU
O presveto Obličje mojega sladkega Jezusa, živi večni izraz ljubezni in božanskega mučeništva, katerega si trpel za odrešenje ljudi priklanjam se ti in te ljubim. Danes in za vedno posvečam Tebi vse moje bitje . Darujem ti po brezmadežnih rokah Blažene Kraljice vse molitve, misli, dela in trpljenja današnjega dne in celotnega mojega življenja, kot zadostitev za grehe ubogih grešnikov. Napravi, da bom postal resnični apostol. Naj me tvoj blagi pogled spremlja vedno v življenju in smrti.
Presladki moj Gospod Jezus, Ti poznaš našo sedanjost in našo prihodnost, mi je ne poznamo, ponižno klečeč pred teboj se Tebi posvečam in priporočam. Naj bo v naša srca vedno vrezano Tvoje blagoslovljeno Obličje , vtisnjeno v naše misli z enako močjo kakor je vtisnjeno na Sveto Platno. In kakor ga nobena sila ni mogla izbrisati s Svetega Platna tako naj nobeno nasprotovanje življenja, noben sovražnik ne more izbrisati tvojega Presvetega Obličja iz našega srca.
Daj, da vedno nosimo Tvoje sveto Obličje v naših srcih in naših mislih, da bi ga mogli skozi vso večnost slaviti in blagoslavljati, v večnosti zahvaljujoč Ti skupaj z izbranimi, ki so te vedno ljubili, bili pripravljeni vse sprejeti v tvojo slavo in te sedaj končno uživajo v večnosti. O Jezus, dovoli tudi nam , da te na veke slavimo s Tvojimi svetimi. Amen.
MOLITEV KATERO JE MOLILA SV. GEMMA GALGANI DA BI DOBILA DOLOČENO MILOST
O PREMILI Jezus, tu sme pred Tvojimi Svetimi Nogami, da bi Ti izkazala hvaležnost za neskončne milosti s katerimi si me obdaril in s katerimi me boš še obdaril. Kolikokrat sem Te klicala, O Jezus, si mi prišel pomagat, kolikorkrat sem v Tebi iskala tolažbo, Ti si me vedno tolažil. Kaj naj Ti rečem dragi Jezus? Hvala Ti. Kljub temu Te prosim za še eno milost, če je po Tvoji volji ( povej potrebo) . Če ne bi bil vsemogočni Bog, Te ne bi prosila za to milost. O, Jezus, usmili se me . Naj se Tvoja sveta volja izpolni v vsem.
Sveta Gemma Galgani prosi za mene in to mojo potrebo. Amen.
MALO BESED,
MNOGO MODROSTI:
KDOR NASIPAVA Z ROKAMI,
DOČAKA V ROKE.
NE IZGUBI SE DOBRO
DANO Z DOBROTO.
MOLITEV ZA NUJNO PRIPROŠNJO SV. GEMME GALGANI
O SVETA Gemma, tu sem pred teboj, pomagaj mi moliti. Ti, katera veš kaj je potrebno meni in onim poleg mene, posreduj za moje neposredne potrebe kakor duhovne tako tudi materialne. Ti skrbi za njih! Zaupam vate in vse zaupam Tvoji ljubeznivi skrbi. Podari Jezusu to ljubko in gorečo ljubezen s katero si izgorevala za Njega na zemlji. O sveta Gemma. Katera si prenašala vse bolečine Jezusovega trpljenja, prisrčno te prosim za milost, da bi tudi jaz meditirala in živela Trpljenje Jezusovo , kakor tudi bolečine Matere Marije. Prosi za mene, da bi mogla hoditi po poti ponižnosti, preprostosti, ljubezni in žrtve, izpolnjevati vedno in povsod sveto Božjo voljo. Pomagaj mi živeti zedinjena z Jezusom, Blaženo Devico Marijo in teboj v večnosti. Amen.
DRUGI DAN
SATAN JE SKLICAL SVETOVNI SESTANEK
V svojem uvodnem govoru svojim hudobnim angelom je rekel: » Ne moremo preprečiti kristjanom, da bi hodili v cerkev. Ne moremo jim preprečiti, da bi brali Sveto Pismo in se tako približali Resnici. Niti jim ne moremo preprečiti, da bi zgradili svoj odnos z Jezusom. V trenutku, ko oni dosežejo povezavo med seboj in Jezusom, mi izgubimo svojo moč nad njimi. Zato jih bomo pustili, da bodo hodili v cerkev, pustili jih bomo, da živijo svoj staromodni način življenja, toda ukradli jim bomo njihov čas, tako, da ne bodo mogli vzpostaviti svojega odnosa z Jezusom«.
To je to kar želim, da storite, moji padli angeli: »Ovirajte jih in jih umaknite s poti do vzpostavitve tega odnosa z njihovim Odrešenikom«. » Toda, kako bomo to dosegli?« – so vzkliknili njegovi angeli. » Zadržujte jih v nepomembnih stvareh v življenju in si izmislite številne načrte in sheme kako bi okupirali in zavzemali njihov um. Premamite jih, da trošijo in posojajo. Prepričujte žene in njihove može kako morajo delati v svojih poslih od jutra do mraka, dolge ure delovnega časa, 6-7 dni v tednu in 10-12 ur dnevno, tako, da bi si mogli privoščiti svoje prazno življenje. Čimbolj jih zadržujte, da bodo imeli čim manj časa, ki bi ga preživljali s svojimi otroki. Tako, da se bo družina počasi razpadala, dom jim ne bo nudil zatočišča pred težavami z dela! Vplivajte na njihov um, da ne bodo v stanju slišati tistega tihega glasu Svetega Duha. Pritegnite jih k poslušanju k poslušanju radia, ali glasbe vedno kadar vozijo. Okupirajte jih s televizijo, videi, Cd – ji in računalniki v njihovih domovih in poskrbite, da bo vsaka trgovina ali restavracija v svetu stalno predvajala glasbo, ki ne navdihuje. To bo zaprlo njihov um in zlomilo edinost s Kristusom. Polnite mize po kavarnah, restavracijah in drugih na katere jih privedete s časopisi, revijami, ki vsebujejo neprimerno vsebino.
Bombardirajte njihov um z novicami 24 ur na dan. Napadajte jih z raznimi sramotnimi reklamami ob cestah, medtem, ko vozijo. Preplavite njihove poštne in e- mail nabiralnike z raznimi nepotrebnimi in slabimi pošiljkami, naročajte jim razne kataloge in vrste časopisov, ki ponujajo lažne upe. Na naslovnicah naj bodo vitki, prelepi modeli, da boste prepričali može, da je zunanja lepota edino pomembna, da bi postali nezadovoljni s svojimi ženami. To bo zelo hitro uničilo njihove družine. Nekateri pretiravajo celo v rekreaciji. Naj se s fitnesa, teka in treninga vračajo utrujeni, izmučeni in nepripravljeni za naslednji dan.
Ne dovolite jim, da bi pogosto hodili v naravo, da ne bi občudovali Božje čudeže in lepote. Namesto tega jih pošljite v zabavne parke, na razne športne dogodke v katerih ima denar veliko vlogo. Pošljite jih v kinematografe in na koncerte. Naj bodo tako zasedeni, da ne bodo imeli niti trenutka prostega časa za pravilno življenje. Tudi, če se bodo srečevali na duhovnih sestankih, jih vmešajte v ogovarjanja, trače in drobne pogovore, tako, da bodo šli z njih z zmedenimi občutki. Pojdite naprej, , storite, da bodo zmedeni tudi v duhovnih zmagah, napolnite njihova življenja z raznimi na pogled dobrimi cilji, da ne bodo imeli časa iskati moči od Boga. Hitro zatem se bodo začeli zanašati na svojo moč in žrtvovali svoje zdravje iin družino za dobrobit teh ciljev.«
Hudobni angeli so hiteli na svoje naloge, da bi kristjani širom sveta postali preobremenjeni v svojih življenjih za drobne radosti in gradnjo resnične sreče.
Kaj ti misliš; je satan bil uspešen v tem načrtu?
MOLITEV DRUGEGA DNE
UVODNA MOLITEV
O, NAJBOLJ VZVIŠENI Gospod, ponižno se priklanjamo Tvojemu neskončnemu veličastvu in ljubimo Te. Tvojemu usmiljenju posvečamo vdane molitve, ki Ti jih sedaj prinašamo. Sprejmi jih kot dejanje čaščenja Tvoje služabnice, svete Gemme Galgani, katere priprošnje Te sedaj prosimo. Spodobna in zvesta devica, sveta Gemma, ti si ohranila nedolžnost in bogastvo devištva, zaročenka Gospodovega Jagnjeta, sv. Gemma, ti si ohranila nedolžnost in bogastvo devištva, svetu si dajala svetel zgled čistosti in najbolj vzvišenih kreposti. S svojega vzvišenega prostora v Nebesih poglej usmiljeno na nas, ki se k tebi zatekamo in te prosimo za milost katero tako željno pričakujemo . ( navedi potrebo)
Oče naš…. Zdrava Marija… Slava Očetu
Prosi za nas, sveta Gemma, da postanemo vredni obljub Kristusovih.
Molimo: O Bog, ki si svojo služabnico Gemmo napravil podobno svojemu Križanemu Sinu, podeli nam po njeni priprošnji milost, za katero Te ponižno prosimo in nam podeli da po Trpljenju, Smrti in Vstajenju Tvojega Sina, da bomo zedinjeni s Teboj v večnosti. To Te prosimo po Jezusu Kristusu našem Gospodu. Amen.
Sedaj zmolimo Rožni venec in Litanije svete Gemme Galgani!
TRETJI DAN
KAKO SATAN ZAVAJA ČLOVEKA
Govorili bomo o nasvetu satana in o tem kako hudiči učijo ljudi , da odlagajo kesanje.
Neki menih, puščavnik, po imenu Ilarion, pobožen človek, je živel v puščavi v predelu Alksandrije, imel je skoraj sto let. Nekaj let je molil k Bogu:«Pokaži mi Gospod, s kakšno zvijačo satan pridobiva največje število duš v cesarstvo pekla! S kakšno veščino in metodo odvrača ljudi s pravih poti, da jih napravi za sužnje greha in jih odvede v pekel. Kako on dobi več duš v pekel kakor angeli varuhi za Nebeško cesarstvo?« Molil je leto, dve , tri, a Bog mu ni odgovoril.
Neke noči, ko je molil, pozno ponoči, svetil je mesec, bil je skoraj dan, ko sliši nek glas:
-Abbo Ilarione!
– Prosim, Gospod?
-Vzemi sveti križ v roke, vzemi svojo palico, prekrižaj se, pojdi iz celice, pojdi do bližnje jase in, ko boš prišel na jaso, stopi tja poleg kakšnega drevesa. Toda ne boj se tega kar boš videl! Stoj tam in glej na sredino jase, dokler ne prideš.
Ko je slišal, da naj se oboroži z znamenjem svetega križa, je spoznal, da je klic od Boga. Starec, izgovarjajoč molitve v glavi in pride na jaso. Bila je stroga tišina, te noči ni bilo vetra. Videl se je samo mesec in zvezde. Stari menih je stopil poleg nekega drevesa in opazoval.
Naenkrat je videl, da se je sredi jase pojavil prestol, cesarski tron. Kot, da bi bil iz strele, ognjen plamen. Najprej se je pojavil prestol, starec se je začudil. Potem je videl, da je prišel satan in sedel na prestol. Ramena je imel kot nakovalo. Njegova koža je bila kot črnilo, z dlako kot jo ima medved, z močnimi kremplji. Imel je krono narejeno iz kač in v roki je imel palico v podobi zmaja. Ko ga je videl, se je zasenčil z znamenjem svetega Križa. Satan je sedel na prestol in trikrat zaploskal z dlanmi . Ko je zaploskal, se je zrak napolnil s četami hudičev. Polki hudičev, tisoči in milijoni. Nekateri, ki so izgledali da so od najvišjih, vodilni pekla, so stali blizu njega. Drugi- nad gozdom in drugi- v zraku; kolikor daleč je segel pogled- same čete hudičev.
Ko je menih videl tam toliko likov pekla in toliko hudičev, se je spomnil besed iz celice, ko mu je bilo rečeno :« Ne boj se,« oborožil se je z znamenjem svetega križa in pazljivo stal. Potem, ko so se zbrali kakor morski pesek, so se na vseh straneh videle same čete hudičev, je satan vstal in rekel:
– To noč sem vas zbral ob polnoči tukaj, ker vas želim sprašati. Opraviti morate težko spraševanje:
» Ali veste zakaj sem vas sklical?«
In eden reče:
» Gospodar, ne vemo!«
-» No zakaj sem vas poklical sem: Vsakega bom sprašal, ker želim vedeti kdo zna najboljšo veščino zapeljevanja ljudi in kako jih pripelje v moje Cesarstvo. Kakšna je metoda in veščina, ker je to vaše delo na vsem svetu: zapeljevati človeške duše. Da bom videl kako ste izkušeni v zapeljevanju človeških duš. Kdor bo uganil mojo misel , ali mi pokazal način kako zapeljuje množice kakor jaz mislim, mu bom dal upravljanje pekla tri minute, postavil ga bom za cesarja namesto mene za tri minute in ga napravil za velikega generala nad ostalimi.
Tedaj je pristopil eden iz množice in rekel :« Živela, tvoja temačnost« prišel sem, da podam poročilo kako jaz zapeljujem ljudi.«
-» No, da vidimo!«
-Jaz, pravi on – rečem človeku takole:« Dobro človek, pojdi v cerkev, posti se in moli in delaj dela usmiljenja in druga dobra dela. Dobro, samo s hudičem ne pokvari odnosov! Pojdi v restavracije, v gostilne, na zabave, na igre na srečo, da bi se tudi s tem svetom poveselil!« S tem postopkom sem mnoge zapeljal. Navržem jim pomisleke, ker drugega nimam. Rajski angeli imajo od Boga moč, katero uporabljajo za navdihovanje ljudi k opravljanju dobrih del. Mi imamo dovoljenje samo napeljati človeka na misel na hudobna dela. Ne morejo ga prisiliti, ker ima človek dar svobodne volje, katero mu je dal Bog. Ne moremo ga prisiliti v greh, samo, če je nor in posluša misel, ki mu jo mi navržemo. In tako sem zapeljal mnoge. Ko gredo iz cerkve, se nekateri ustavijo v gostilni. Tam se vsak sreča s sorodniki, s prijatelji. Spije žganje, popije kozaec, nekateri si prižgejo tudi cigareto, pride kakšen muzikant in zaigra. S tega razloga se je človek spotaknil, nič več mu ni koristilo , ker je bil zjutraj v cerkvi, ker je zvečer prišel iz naše službe. In tako postopam z vsakim.
Satan je vprašal:
» Si mnoge zapeljal?«
-» Živela, tvoja temačnost!«
– Zapeljal si bolj nore od sebe, toda storil nisi nič posebnega.
– » Zaradi česa, tvoja temačnost?«
-» Ti praviš človeku, naj gre v cerkev in naj gre v gostilno, naj gre na zabave in naj gre na sveta mesta, da bere in, da moli, potem, da naj gre na nečista srečanja, toda Kristus mu pravi v evangeliju: Nihče ne služi dvema gospodarjema!, to je meni in Njemu. Ti ga nagovoriš, morda človek ni duševno pripravljen in odide nekajkrat, toda po določenem času pride Angel in ga opomni:« Dobro, človek, ne moreš hoditi po dveh poteh; ali s hudičem ali z Bogom.« In človek, glede na to da mu je zakoreninjen strah Božji, to opusti. » Drži se ene, ni odrešitve v hoji po dveh poteh«!
– Si že trpel na ta način?
– Da, trpel sem!
– -Vidiš! Rekel sem ti, da si zapeljal bolj nore od sebe.
– Torej vedi, nisi dobro odgovoril
– In poklical je nekega generala
– od tistih velikih in mu rekel:
– Vrzi ga na hrbet, odnesi ga v zbor in ga pretepi z desetimi udarci po hrbtu in pošlji ga na dno pekla , ker je nor! Pretepel ga je, namesto, da bi se mu zahvalil!¨Ni mu bil všeč njegov nasvet. Iskal je drugega, boljšega.
– Na odgovornost pristopi drugi.
– Živela, tvoja temačnost! Če te jaz ne bom zadovoljil, te tudi drugi ne bodo zadovoljili.
– Da te vidim, junak! Kako ti je ime?
– Hromi Daba, se imenujem.
– Kako ti zapeljuješ ljudi?
– Takole, veličanstvo. Človeku rečem takole: Dobro človek, ni Boga, ni hudiča, ni angela, ni pekla, ni raja, ni večnega trpljenja, ni večne slave, vse je tukaj, na tem svetu! Če imaš kaj jesti, če imaš kaj piti, imaš ženske in mnogo denarja, če imaš spoštovanje od ljudi, hišo in veliko bogastvo, je tukaj raj. In, če nimaš, je tukaj pekel. Torej, velik si toliko, kolikor imaš na tem svetu.
– In si jih mnogo zapeljal?
– Veliko sem jih prevaral!
– Tudi ti si zapeljal bolj nore od sebe. Vem, da si jih prevaral, toda nore, kajti tiste, ki poznajo Sveto Pismo jih ne moreš prevarati. Kajti Sveto Pismo pravi človeku, da obstaja Bog, hudič, angeli, raj, pekel, da je večno trpljenje resnično in večna slava in nagrada. Resnične so kazni za greh in veličastna je nagrada za dobra dela. Sveto Pismo je polno takšnega učenja in kateri ga berejo, ne verjamejo tebi. Celo še več od tega. Bog, ko je ustvaril človeka, mu je v dušo in telo vstavil zavest o Bogu. Naj bo pogan kolikor že ( nepoznavalec Boga), čuti, da obstajajo nevidne sile v njegovi duši in to je obstoj. Vest ga grize, ko dela hudo in veseli se, ko dela dobro. In glas vesti ne more biti odraz materije, nekaj materialnega, ker je nevidne narave. Vest je glas Boga v človeku in čim greši ga grize:« Zakaj si tako storil?« Nikomur ga ni treba opozarjati, nikomur ni treba biti priča njegovega greha, toda, ko stori greh, ta zakon, ki ga je Bog vsadil najprej Adamu, je imenovan tudi zakon narave ali vesti, ga takoj opominja. Včasih ga grize tako močno, če je greh velik, da ga pripelje blizu obupa. To je stanjša se upanje kakor pajčevina od mnogega grizenja vesti, človek skoraj pride do izgube upanja. Če se vest umaže z mnogimi grehi, včasih tako močno grize človeka, da to zanj postane trpljenje nad trpljenji. Zaradi vesti ne more ne prav jesti, ne more več spati, nima miru, niti moliti ne more. Vest grize, grize kakor črv v lesu. » Zakaj si to storil in zakaj si razjezil Boga s takšnimi grehi?« Torej, mu ti zaman govoriš, da ni Boga, ker mu govori vest, in – po vesti- mu govori tudi Sveto Pismo. Ti praviš kako učiš človeka kako ni Boga, kako ni hudiča, angelov, pekla, raja , toda vest mu govori da je, Sveto Pismo, ki je polno pričevanj po katerih se dokazuje, da Bog obstaja.
– Obstajajo angeli, večno trpljenje, večna slava. Torej, tudi ti si – je rekel satan generalu, ki se hvali, da na tem svetu zavaja mnogo ljudi – nor si in ne prinašaš velikega doprinosa cesarstvu pekla; ne prinašaš veliko korist! Tako je tudi drugi hudič, ki je prišel z drugim poročilom pred satana. To je, namesto, da bi ga pohvalil, da bi ga naredil velikega nad mnogimi četami hudičev, ga je pretepel in sramotno poslal na dno pekla, ker je nor in ne zna zapeljevati ljudi.
In sedaj je od čet hudičev, ki so bile prisotne poklical še enega na spraševanje. In bila je tišina med hudičevimi polki, kjer je bilo na milijone demonov okoli gozda in tiste jase a ne pristopi nihče, ker so se bali, da bodo kaznovani, da jih bo namesto
pohvale, pretepel in poslal na dno pekla. Satan je sedel na prestolu in čakal, da še kdo pristopi:
– Če tretji, ki pristopi ugane mojo misel, ali mi pove načrt za pridobivanje duš za cesarstvo pekla , boljši od onih dveh prej, ga bom povišal v generala nad mnogimi vojskami hudičev in postavil ga bom na cesarski prestol za tri minute. Ko je satan to izrekel je iz brezštevilnih čet hudičev pristopil en grbav, s štirimi pari rogov, eno nogo je imel račjo in eno konjsko . Na čelu je imel znamenja pekla , rep je bil dolg, ne vem koliko metrov stran. In, ko je pristopil pred satana, ki je sedel na prestolu mu je rekel
– Živela tvoja temačnost!
– Satan ga je vprašal:
– Kako se imenuješ?
– Imenujem se Kusi!
– – Ha, vidim kako star si in grbav. Zdi se mi ,da ti poznaš mnogo spletk s katerimi zapeljuješ duše in jih vodiš v moje cesarstvo.
– Kusi je rekel:
– Niti tvoja temačnost ne ve kar vem jaz!
– Da te vidim! Zdiš se mi zelo sposoben zapeljivec duš.
– Niti ti ne veš, kar znam jaz! Imam veščino, ker sem ostarel v boju za človeškimi dušami toliko tisoč let in s pomočjo nje vodim duše v pekel. Kakor pozimi padajo snežinke, tako jaz spuščam duše vsak dan v pekel.
– In kako si uspel privesti toliko duš v moje cesarstvo?
Človek ve, da ne more služiti dvema gospodarjema in z lahkoto ga pridobi angel na svojo stran. In ne rečem mu, mar si nor? Koliko denarja imaš in koliko oblačil moraš kupiti otrokom, odplačati moraš kredit, pripraviti poroko… Angel pristopi k človeku in mu govori:« Človek začni se redno postiti, med letom ob sredih in petkih!« In jaz ga potem strašim, da bo s postom izgubil zdravje in moč za delo in takšen ne bo koristil svoji družini in vzgoji otrok.
Angel stalno opozarja človeka na dobro kakor jaz na zlo. Podpira ga z dobrimi mislimi :« Spovej se, opusti greh, razvrat, pijanstvo, droge, cigarete, prenehaj preklinjati!«
In on se pod mojim vplivom brani:« Mar že od sedaj? Mlad sem še, kasneje se bom spovedal duhovniku pred smrtjo in Bog mi bo odpustil grehe. V Svetem Pismu piše, da je potrebno samo, da umreš dobre smrti, do takrat lahko živim kakor želim!«« Vsi padajo v to zanko, govori hudič, ker stalno odlagajo dobra dela za jutri.
Jaz tako govorim človeku:« Bog obstaja, hudič obstaja, angeli so resnični kakor tudi večna kazen za grehe kakor tudi Božja dobrota s katero v večni slavi nagrajuje vsako tvoje dobro delo. Ampak ti imaš še čas. Ali si nor? Mar boš že danes pričel z dobrimi deli?«
Če je še otrok mu govorim:« V redu je, otrok si, komaj si začel živeti! Prihaja mladost, zabavaj se, uživaj, moraš se zaljubiti, poročiti! Ne izgubi zaman časa svoje mladosti, življenje je treba uživati!«
Če zapeljujem mladeniča mu govorim:« Mlad si, moraš uživati v življenju, se poročiti, omiliti družino, takrat boš začel s krepostnim življenjem in dobrimi deli. Sedaj uživaj, jej , pij, delaj vse slabo, mlad si še. Bog ti bo vse odpustil, ker On pozna človeško slabost. Pusti kesanje za jutri, pojutrišnjem ,za prihodnje leto, za kasneje. Vedno svetujem: » Kakšno usmiljenje sedaj želiš izkazovati, delati, dajati! Ne hiti, kesanje pusti za starost in smrt!
Post sedaj? Uničil boš zdravje svojega telesa, post je za stare ljudi. Želiš moliti? Izgubiti toliko ur za molitev k Bogu? Ne moreš si tega privoščiti. Imaš zelo veliko dela, zasluži za potrebe svoje družine, vzgajaj otroke, varčuj, ker se bodo tvoji otroci poročili! Koliko obveznosti imaš!«
In zbegam ga z življenjskimi skrbmi in stalno mu govorim:« Pusti to za drugič!« Ko pride angel in mu reče :« Dobro človek, plačaj mašo za duše v vicah!«, mu jaz rečem:« mar si nor? Sedaj moraš kupiti oblačila za otroke, pa hrani za svate, imaš delati to in ono!« Pride anegl in mu reče:« Človek začni se postiti med letom ob sredah in petkih!« -Jaz mu rečem:« Nikar se ne posti, izgubil boš zdravje«. Ti moraš delati, da si ustvariš premoženje, imaš otroke za vzgajati!.
Ali pa pride angel in mu reče:« Človek spovej se in pusti greh, razvrat, pusti pijančevanje, pusti tobak, prenehaj preklinjati!« » Oh, ali že sedaj? Kasneje, pred smrtjo se bom spovedal grehov duhovniku, dal mi bo odvezo in bo. Knjiga pravi, da naj te ujame dober konec do takrat lahko živiš tako!« V tem me vsi poslušajo- pravi hudič-in stalno odlagajo dobra dela iz danes na jutri. Sveto Pismo pravi drugače.
Zato – kakor govori Sveti Duh: Če danes zaslišite njegov glas, ne zakrknite svojih src kakor ob uporu, kakor na dan preizkušnje v puščavi(Heb 3, 7-8).
In kakor sem rekel , Božji glas je vest v človeku, ki ga grize zaradi grehov in mu govori:« Človek opusti greh! Opusti krajo, opusti nečistovanje, opusti preklinjanje, pijančevanje, kajenje, opusti slabe stvari, zavist, zlobnost, prepire«. Bog mu zapoveduje naj to stori danes, mi mu govorimo: » Ne danes, ampak jutri, pojutrišnjem, v starosti!« In še mu govorimo:« Meni daj današnji dan in ti vzemi jutrišnjega!« In tako je – pravi – greh v človeku, kakor da bi vzel kladivo in žebelj zabil v suh hrastov les. Če ga udariš s kladivom enkrat, dvakrat, trikrat, lahko spuliš žebelj. Če ga zabiješ do polovice je težje, če ga povsem zabiješ moraš razklati les, da bi ga izpulil. Takšen je greh. Če človek ne opusti greha danes, ko je še svež, čimbolj stara, teže se človek odvaja od greha.
Si pri bakru že videl zeleno rjo? Če bi baker čistil vsak dan, bi se svetil kot sonce! Če pa ga pustiš leta, ga bo ujela zelena rja in ne moreš je očistiti z ničemer, lahko ga le stopiš. Takšna je duša, ko zastara v grehu. Če ni danes zapustila greha, naj ne misli, da ga bo jutri ali pojutrišnjem lažje. Sčasoma greh postane navada, navada postaja druga narava in človek greši hotel ali ne in z velikim trpljenjem se osvobaja greha, po tem, ko je greh zastaral v njem!
Navada je po kanonskih zakonih Cerkve, deseta stopnja greha, ker dalje sledi obup, predzadnja stopnja. In, ko sem videl človeka, ki se je navadil na greh leto, dve, deset, ne vem koliko, je moj za vedno. In tako jaz uspevam, da jih zapeljujem, ker tisoči in milijoni odlagajo kesanje od danes na jutri in vsi postanejo sužnji greha: kajti greh, ki ga ne opustiš danes, jutri – pojutrišnjem se vse bolj zakorenini in vse težji je. In, ko človek želi opustiti greh, se on dvigne na njega z veliko močjo:« Mar si nor? Z menoj si živel! Kako boš živel brez mene? Da živiš življenje kakršno si se naučil od mene, brez mene ne moreš, navadil si se name. Tako sem, kakor sem ti prej rekel , naučil in zapeljal toliko duš, da padajo v pekel kot sneg pozimi, z enim samim samcatim nasvetom:« Dobri ljudje, še je čas za dobro delo; ne bodite nori začeti ga prav danes ali prav ta trenutek!«
Torej, povem vam, vaša temačnost, to je moj nasvet in moja veščina in imam v peklu tisoče in sto tisoče mojih učencev, ki sem jih tako naučil in pošiljam jih po vsem svetu, da šepetajo ljudem na uho: » človek, še je čas za dobro delo, jutri, pojutrišnjem, čez leto dni, dve, v starosti«. Uspel sem in uspevam. Pojdi ,poglej v pekel koliko sem jih potisnil in jih še potiskam v pekel s tem svojim nasvetom!
-Bravo! Najboljši nasvet – da učiš človeka o odlašanju kesanja od danes na jutri:« Prav danes hočeš k sveti spovedi? Prav danes hočeš prejeti sveto obhajilo? Prav danes hočeš dati miloščino? Mar ne vidiš, da nimaš časa? Pusti to za jutri!«
Sedaj, ko si uganil moje misli, ti bom predal svojo krono in palico, da boš tri minute vladal peklu in, da se vsi naučite od njega te zvijačnosti, da bi čim več duš privedli v moje cesarstvo, da bi se z nami mučile na veke vekov.
Potem, ko je menih vse to videl in slišal, kako je trikrat zaploskal z dlanjo ob dlan in se kakor iskra ugasnil, v zraku tudi ni videl ničesar več in ni se slišalo ničesar. Je ostal začuden nad tem kar je slišal, kako je satan učil svoje učence in neštete hudiče iz pekla, naj učijo ljudi, da bodo odlagali kesanje.
Tedaj je prišel angel Gospodov in mu rekel:
Abbo Ilrione!
– Prosim Gospod?
– Tri leta si prosil Boga, naj ti pokaže kako hudiči zapeljujejo ljudi in kako jih odvedejo v cesarstvo pekla!
Torej, videl si s svojimi očmi in slišal s svojimi ušesi kako! Pojdi v svojo celico, vzemi beležko, primi pero in napiši vse kar si videl , vse kar si slišal s svojimi ušesi, naj ostane za generacije, ki bodo prišle, za poslednje, ta satanska past. Kajti ves svet mora vedeti, da najboljši nasvet hudiča, kako bi pridobil duše za cesarstvo pekla je, ta, da se uči ljudi, naj odlagajo dobro delo z danes na jutri, od jutri do pojutrišnjem, od mladosti do starosti, do smrtne postelje in jih tako vse odvedejo v pekel!
MOLITEV TRETJEGA DNE
UVODNA MOLITEV
O, NAJBOLJ VZVIŠENI Gospod, ponižno se priklanjamo Tvojemu neskončnemu veličastvu in ljubimo Te. Tvojemu usmiljenju posvečamo vdane molitve, ki Ti jih sedaj prinašamo. Sprejmi jih kot dejanje čaščenja Tvoje služabnice, svete Gemme Galgani, katere priprošnje Te sedaj prosimo. O, preljubezniva devica sv. Gemma, z gorečo ljubeznijo do Jezusa si hudo trpela za spreobrnjenje grešnikov in s tem si postala žrtev za grehe. Iz ljubezni do Gospoda, si močno ljubila ljudi. Ne pozabi nas, ki smo še na zemlji in poglej ljubeznivo na nas, ki se k tebi zatekamo v velikem upanju, da bomo pridobili milost po tvoji ljubeznivi priprošnji. ( Navedi potrebo)
Oče naš… Zdrava Marija… Slava Očetu…
Prosi za nas sveta Gemma, da postanemo vredni obljub Kristusovih.
MOLIMO:
O Bog, ki si svojo služabnico Gemmo napravil podobno svojemu Križanemu Sinu, podeli nam po njeni priprošnji milost, za katero Te ponižno prosimo in nam podeli da po Trpljenju, Smrti in Vstajenju Tvojega Sina, da bomo zedinjeni s Teboj v večnosti. To Te prosimo po Jezusu Kristusu našem Gospodu. Amen.
Sedaj zmolimo Rožni venec in Litanije svete Gemme Galgani!
MOLITEV SVETE GEMME GALGANI NAMENJENA JEZUSU
O moj križani Bog, tu sem pred Tvojimi nogami, ne zavrzi mene svoje grešnice. Preveč sem te žalila v preteklosti moj Jezus, toda tega več ne bom delala. Pred Tebe, o Gospod, polagam vse svoje grehe. Premišljevala sem Tvoje trpljenje in spoznala sem kolikšna je cena Predragocene Krvi, ki teče iz Tvojih ven. O moj Bog, sedaj zapri oči in glede na to, da si želel umreti za moje grehe, mi podeli odpuščanje vseh mojih grehov, da ne bi več čutila njihovega bremena, Ti veš, moj Jezus kako zelo me to breme tišči. Pomagaj mi, moj Jezus, ker želim postati dobra, naj me stane kar hoče, vzemi, uniči, izkorenini vse to kar ni v skladu s Tvojo sveto voljo. Istočasno Te prosim, da me razsvetliš, Gospod Jezus, da bi mogla hoditi v Tvoji sveti Luči. Amen.
( sv. Gemma Galgani)
MOLITEV K SVETI GEMMI ZA ČISTOST, POMOČ V SKUŠNJAVI
Gemmina mati jo je učila od malih nog klečati in moliti 3 Zdrave Marije vsak dan, prositi Devico , da ji podeli milost čistosti. Ob koncu njenega življenja, ob sami smrti, je neka sestra prišla preveriti njeno stanje in jo našla kako kleči in moli 3 Zdrave Marije za čistost. Torej, niti ob koncu svojega življenja ni opustila te svete navade. Zaradi tega jo z zaupanjem lahko kličemo kakor pomoč v skušnjavah nečistosti.
O sijoči nebeški cvet,
sveta Gemma,
Ogledalo čistosti in pokore,
Izprosi nam milost čistosti
In pomagaj nam v skušnjavah telesa. To te prosimo
Po Kristusu Gospodu našem. Amen
MALO BESED,
MNOGO MODROSTI:
DRUGI VIDIJO KAJ DELAMO, TODA
BOG VIDI ZAKAJ TO DELAMO.
NIHČE NAM NE MORE UKRASTI
TEGA KAR JE V
JEZUSU KRISTUSU.
JEZUS IN PREKLINJEVALCI
Gospod Jezus Kristus je zaupal služabnici Božji Mariji sv. Petra, karmeličanki iz Toursa ( 1816-1848) sledeče sporočilo: » Vsi preklinjajo moje ime, celo otroci preklinjajo. Kletev je strašen greh, ki direktno in odprto ranjuje moje Srce. Človek s preklinjanjem preklinja Boga in sam od sebe izgovarja svojo obsodbo. Kletev je zastrupljena puščica, ki prebija moje Srce. Dal ti bom zlato puščico s katero boš zdravila rane, ki mi jih zadajajo preklinjevalci. Pogosto ponavljaj te besede, vsakič ko jih boš ponovila boš ranila moje Srce z ljubeznijo.
»BODI VEDNO HVALJENO, SLAVLJENO, ČAŠČENO, LJUBLJENO IN BLAGOSLOVLJENO VZVIŠENO BOŽJE IME, NA NEBU, ZEMLJI IN POD ZEMLJO OD VSEGA STVARSTVA, KI GA JE BOG USTVARIL PO PRESVETEM OLTARSKEM ZAKRAMENTU.«
Ti ne moreš razumeti zlobe in groze kletve. Če moje pravičnosti ne bi zadrževalo usmiljenje bi bil grešnik uničen ter bi se sama nerazumna stvarstva njemu maščevala, toda imam celo večnost za kaznovanje. O, ko bi ti vedela kakšna stopnja slave se zate pripravlja v Nebesih, ko v duhu zadovoljitve za kletve samo enkrat ponoviš Blagoslovljeno in čudovito Božje ime.
MARIJA IN PREKLINJEVALCI
O, KOLIKO JE MORALA PRETRPETI Devica Marija v času Jezusovega trpljenja, ko je slišala kletve s katerimi so ga žalili. Toda sigurno še več bolečin kristjani vsakodnevno milijonkrat na dan namenjajo najgrše kletve presvetemu Božjemu in Kristusovem imenu. Ona bi raje sprejela tisočkrat samo smrt, če bi s tem mogla preprečiti to grozo. Nebo je večkrat spodbujalo ljudi, naj se rešijo kletev , tega hudičevega preroka. Leta 1846 se je Gospa prikazala v La Salletu v solzah žalujoča za pastirji, DA NE MORE VEČ ZADRŽEVATI ROK BOŽJE PRAVICE DO PREKLINJEVALCEV IN JE NAZNANILA TEŽKE KAZNI, ČE SE NE PRENEHA PREKLINJATI SVETO BOŽJE IME. Na temelju klica, ki ga je Jezus sporočil sestri Mariji sv. Petra je nastal rožni venec in zlata puščica zadoščevanja.
Kletev je atentat na Kralja Kraljev, na Božje veličastvo…Preklijevalec človeško govoreč, pljuva Bogu direktno v obraz. Preklinjevalec s svojim ostrim jezikom ubija lastno dušo! In bo dvakratno odgovoren pred Bogom, če je s svojim poganskim jezikom
žalil nedolžne duše in napeljal druge, da so preklinjali Njega, ki jih je ustvaril in jih s svojo Krvjo odkupil na lesu križa.
ROŽNI VENEC ZADOŠČEVANJA ZA PREKLINJANJE
Moli se na MARIJIN ROŽNI VENEC.
Na Križ se moli: VERA.
Na velike jagode se moli: BODI VEDNO HVALJENO, SLAVLJENO, ČAŠČENO, LJUBLJENO IN BLAGOSLOVLJENO, VZVIŠENO IN NEIZREKLJIVO BOŽJE IME, V NEBESIH, NA ZEMLJI IN POD ZEMLJO, OD VSEH STVARI, KI JIH JE BOG USTVARIL PO PRESVETEM SRCU JEZUSOVEM V PRESVETEM OLTARNEM ZAKRAMENTU.
Na male jagode se moli: BOŽANSKO in ČUDOVITO IME JEZUSOVO, SPREOBRNI GREŠNIKE, REŠI UMIRAJOČE, OSVOBODI DUŠE IZ VIC.
Za vsako desetko se moli: SLAVA OČETU …
MOLITEV DAROVANJA JEZUSOVEGA OBLIČJA VEČNEMU OČETU
Večni Oče, darujem ti presveto Obličje tvojega ljubljenega Sina. Ono je neizmerna odkupnina, ki edina more zbrisai naše dolge. Ti veš, da je nosilo trnje naših grehov in otrdelo pod udarci Tvoje pravičnosti. Njihova znamenja še vedno nosi. Glej na te Božanske rane neprestano vzklikajo in jaz vzklikam z njimi: usmiljenje, usmiljenje,usmiljenje za grešnike. Amen.
Kletev je jezik pekla. Hudič se veseli kadar ti preklinjaš, ker takrat on uporablja tvoj jezik. Pokojni Franjo Kuharič je rekel:« Ko bi vse preklinjevalce zbrali na enem mestu kakšno strahotno kričanje bi to bilo. «Da, res bi bila množica nesrečnikov, ki izzivajo Božji gnev. Imaš rad svojo dušo, družino, svoje otroke, domovino in svoje življenje, potem ne preklinjaj, ker je preklinjanje Boga eden najtežjih smrtnih grehov. Kdo ti jamči, da boš jutri še živ, kdo? Če izzivaš Božji gnev na sebe, na svojo družino, otroke in na vse okrog sebe.
Morda bova prav jutri ti ali jaz morala stopiti pred večnega Sodnika. Kaj pa potem? Ta, ki ima oblast vsakemu soditi ali oprostiti ,na sebi vidi vse slabosti tvojega preklinjanja. Samega sebe boš obsodil. Toda ne smeš pozabiti, da je SMRT PRESENEČENJE, nikdar se ne najavi. Zato ne spi v takšnem strašnem in smrtnem grehu in naj ti bo to spodbuda, da se svojega greha spoveš in se odločiš da« nikdar več Tebe moj Bog na tak način ne bom žalil in tako klical prekletstvo na sebe in svojo družino, otroke in vse tisto kar si mi v svojem usmiljenju podelil«.
POGUMNO, Z BOGOM NAPREJ, KER TI TO ZMOREŠ! Naj te Jezusovo usmiljenje blagoslovi, da opustiš tako veliko zlo kakor je preklinjanje.
/prevedla iz hr. jezika/
TRI STVARI V ŽIVLJENJU,KI ENKRAT , KO ODIDEJO SE NIKDAR NE VRNEJO
1. ČAS
2. BESEDE
3. PRILOŽNOST
TRI STVARI V ŽIVLJENJU, KI LAHKO UNIČIJO ČLOVEKA
1.JEZA
2.PONOS
3. IZOSTANEK ODPUŠČANJA
TRI STVARI V ŽIVLJENJU, KI JIH NE BI SMEL NIHČE IZGUBITI
1.UPANJE
2.MIR
3. POŠTENOST
TRI NAJBOLJ VREDNE STVARI V ŽIVLJENJU
1. LJUBEZEN
2. 2. DRUŽINA IN PRIJATELJI
3. 3. LJUBEZNIVOST
TRI STVARI V ŽIVLJENJU, KI DELAJO ČLOVEKA
1. VDANOST
2. ISKRENOST
3. VZTRAJNO DELO
TRI STVARI V ŽIVLJENJU KI SO RESNIČNO STALNE
-OČE
– SIN
SVETI DUH