Zagrebški nadškof Dražen Kutleša (foto: SŠK)

Zagrebška nadškofija je v minulem letu družinam s številnimi otroki ob njihovem krstu darovala skupno 71.200 evrov. Omenjena nadškofija ob krstu vsakega petorojenega otroka družini daruje 700 evrov, ob vsakem naslednjem krščenem otroku pa se ta znesek poveča za dodatnih sto evrov.

Tradicija finančnega obdarovanja številčnih družin v Zagrebški nadškofiji poteka od leta 2001, ko je tedanji zagrebški nadškof Josip Bozanić v božični poslanici sporočil, da bodo škofi zagrebške Cerkve s ciljem, da javno podprejo in opogumijo družine s številnimi otroki, osebno krstili vsakega petega in naslednjega otroka.

V Zagrebški nadškofiji so po tej tradiciji lani krstili 91 otrok iz 52 župnij, od tega 43 deklic in 48 dečkov, so danes sporočili iz nadškofije. Med njimi je bilo 46 krstov petega otroka, 27 krstov šestega otroka, 12 krstov sedmega otroka, dva krsta osmega otroka ter trije krsti deveta otroka in en krst desetega otroka.

 

Poleg denarnega darila, ki od 1. januarja lani znaša 700 evrov za vsakega petega otroka in dodatnih sto evrov za vsakega naslednjega otroka, so družine kot priložnostno darilo prejele tudi Biblijo.

STA