foto: Pixabay

Vatikan sredi epidemije koronavirusne bolezni v sodelovanju z ameriško fundacijo prireja mednarodno konferenco o človeških in kulturnih posledicah sodobnega razvoja na področju medicine. Na seznamu govorcev na virtualnem srečanju, predvidenem med 6. in 8. majem letos, so med drugim ameriški zdravnik in imunolog Anthony Fauci ter direktorja koncernov za proizvodnjo cepiv Pfizer in Moderna, Albert Bourla in Stephane Bancel. Kot so včeraj še sporočili iz Vatikana, navaja avstrijski Kathpress, bo papež Frančišek vse udeležence ob koncu zasedanja nagovoril v video sporočilu, poroča Družina.

Konferenca naj bi v razpravi povezala znanstvenike z različnih strokovnih področij, etike, verske voditelje, varuhe pravic pacientov, politike in človekoljube. Na seznamu več kot 110 govorcev so še vodje oddelkov za zdravje pri podjetjih Google in Microsoft, znanstveniki z univerze John Hopkins in drugih vodilnih visokošolskih ustanov, pa tudi predstavniki različnih verskih skupnosti, recimo mormonov, ter kardiologa Dale G. Renlund in Deepak Chopra, ki spodbuja uporabo alternativne medicine, je 16. aprila poročal spletni portal Družina.si (več TUKAJ)

Nekateri pa so do konference tudi kritični. Nadškof Carlo Maria Viganó, nekdanji nuncij v ZDA, opozarja na nekatera nenavadna in skrb vzbujajoča dejstva. “Michael Haynes iz LifeSiteNews je poročal o témah, ki bodo obravnavane in o udeležencih, med katerimi bo tudi zloglasni Anthony Fauci, ki mu škandalozno navzkrižje interesov ni preprečilo, da bi prevzel vodenje pandemije v ZDA; Chelsea Clinton, privrženka Satanove cerkve in odločna zagovornica splava; new age1 guru Deepak Chopra; Dame Jane Goodall, okoljevarstvenica in strokovnjakinja za šimpanze; izvršni direktorji Pfizerja in Moderne; predstavniki Big Tech-a (velikih tehnoloških podjetij; op. prev.) in cela množica zagovornikov splava, maltuzijancev in globalistov, znanih širši javnosti. Organizatorji konference so za moderatorje zaposlili pet uglednih novinarjev, ki prihajajo izključno iz levičarskih medijev, kot so CNN, MSNBC, CBS in Forbes,” opozarja nadškof Vigano po poročanju portal SpiritusSanctus. Več TUKAJ.

C. R.