foto: Wikipedia
Papež Frančišek je v petek, 11. junija, v avdienco sprejel predsedstvo Komisije škofovskih konferenc Evropske unije (COMECE). V središču pogovorov je bila tema migracij, zaustavili pa so se tudi ob situaciji Cerkve v Nemčiji, predvsem z vidika sinodalne poti in krize zlorab. Kardinal Jean-Claude Hollerich in škof Franz-Jozef Overbeck, predsednik in podpredsednik COMECE, sta v pogovoru za Vatican News povedala več o srečanju s papežem Frančiškom, poroča slovenska spletna stran radia Vatikan.

Kardinal Hollerich je dejal, da se je vedno lepo srečati s svetim očetom. »Papež resnično zelo dobro pozna Evropo, je prijatelj Evrope in spodbuja evropsko politiko. Moški in ženske v Bruslju papeža namreč zelo upoštevajo. Vsi govorijo o okrožnicah Laudato si’ in Fratelli tutti. Menim, da ima sveti oče velik vpliv na evropsko politiko.«

Papež je dal vodstvu COMECE jasna navodila glede težke situacije s področja priseljevanja, ki je ponovno pod drobnogledom mednarodnih novic zaradi dogajanja v Španiji in na Danskem. Kardinal Hollerich je poudaril, da glede migracijskih politik Evropska unija ne napreduje: države kot so Italija, Španija, Malta in Grčija so prepuščene same sebi, kar je po njegovih besedah sramotno za Evropo.

Več TUKAJ.

L. Z., C. R.