Župnik Franc Godec leta 2019 na Florjanovo nedeljo (foto: facebook stran župnije Primskovo)

Včeraj popoldne so se v župniji Kranj Primskovo župljani z zahvalno mašo Bogu zahvalili za dolgoletnega župnika Franca Godca, ki je umrl oktobra lani za posledicami covid19. Ker množične prireditve takrat niso bile mogoče, so zahvalno mašo organizirali sedaj.

Leta 1953 rojeni Franc Godec, sicer doma iz Žužemberka na Dolenjskem, je župnijo vodil že od leta 1988, ko je tam nasledil tedanjega župnika Božidarja Slapšaka. V duhovnika je bil posvečen osem let pred tem. Kot kaplan je deloval v Ribnici, v Trebnjem in eno leto v župniji Ljubljana-Šentvid, ki jo je tedaj vodil župnik in kasnejši škof Alojzij Uran. Z njim je bil tudi kasneje zelo povezan. Še pred slabim letom dni je župnik Franc Godec v domačem Žužemberku daroval zahvalno mašo ob 40-letnici svojega duhovniškega posvečenja. V Žužemberku je tudi pokopan in čaka na dan vstajenja.

Lani ob njegovi smrti je za Časnik.si nekaj vtisov strnila njegova župljanka Ana Peklenik – glej TUKAJ.

Zahvalno mašo za vse, kar je Bog storil dobrega po duhovniku Francu Godcu, ki je župnijo vodil več kot 30 let, je daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

C. R.