foto: Lukasz Golowanow / Wikipedia

V poljskem mestu Szczecin je 15. septembra moški, star 30 let, začel uničevati cerkev in napadel duhovnika. Poljski premier Mateusz Morawiecki je napad ostro obsodil in poudaril, da je to le nov primer vse bolj pogostih napadov na krščanstvo.

Moški je začel uničevati preddverje lokalne cerkve in starinski križ, nato pa je napadel duhovnika. Policisti trenutno še preiskujejo napad, napadalec pa je že v priporu. Duhovnik Marcin pa je zaradi posledic napada pristal v bolnišnici.

Poljski premier Morawiecki je ob tem na svojem Facebook profilu obsodil napad in poudaril, da so katoliški simboli in objekti del poljske kulture in zgodovine, ki jih je treba braniti. “Duhovnik je bil žrtev agresije človeka, ki je pred tem uničil križ v cerkvi. Ker je oče Marcin branil cerkev in simbole vere, je bil pretepen. Na srečo je krivec že v priporu in upam, da bo prejel primerno kazen,” je poljski premier še zapisal na Facebooku.

Morawiecki je obenem opozoril, da je takšnih napadov in nasilnih dejanj proti duhovnikom in katolikom, kot tudi vandaliziranja cerkva, na Poljskem vse več.

A. S. / Demokracija.si