foto: Wikipedia

Da se začetek Marijinih prikazovanj v Medžugorju – nanje je vse bolj pozoren tudi Sveti sedež – ter osamosvojitev Slovenije, datumsko ujemata (25. junij), ni naključje. Med obema dogodkoma je sicer deset let razlike. Če upoštevamo tudi Marijina sporočila na Kureščku in napoved iz leta 1992, da bo duhovna tema iz Slovenije segala daleč naokoli, se lahko vprašamo, kaj vse nas čaka ob letošnji zelo simbolični 40-letnici prvih Marijinih sporočil v Medžugorju, kjer se nadaljuje to, kar se je začelo v Fatimi.

Direktor Radia Marija oče Livio Fanzaga je že pred dvema letoma opozoril na močan pomen te štiridesetletnice. Prav toliko let je namreč izraelsko ljudstvo potovalo skozi puščavo v obljubljeno deželo. Zato bi se utegnilo prav ob štiridesetletnici medžugorskih prikazovanj zgoditi razkritje njenih skrivnosti. Pred dvema letoma je Marija tudi napovedala: “Otročiči, prišle bodo preiskušnje in ne boste močni, greh bo vladal, toda če boste moji, boste zmagali, ker bo vaše zatočišče srce mojega Sina Jezusa.” Tudi pandemija covid19 je bila močno opozorilo svetu. V Sloveniji pa je zelo močno opozorilo na vladavino “vladarja tega sveta” obnovitev komunizma preko raznih vstaj. Jezus pa je rekel: “Ko boste slišali o vojnah in vstajah, se ne ustrašite, kajti to se mora prej zgoditi, vendar še ne bo takoj konec.” (Lk 21,9)

A nekaj je jasno: po razkritju medžugorskih skrivnosti svet ne bo več isti, kot je bil. In zato moramo ta dogajanja vzeti skrajno resno. Dogajanje v naši državi ter v Evropski uniji – pojav komunističnih simbolov in sovraštva, pojav kulturnega marksizma, islamizacija, poskus, da bi čim več cepiv proti covid19 povezali z ubijanjem nerojenih otrok in s tem čim več ljudem obesili krivdo, pojav agresivne ideologije LGBT tudi znotraj Cerkve – kaže na to, da hudič čedalje močneje opleta z repom, ker ima “zelo malo časa” (prim. Raz 12,12).

Za zdaj še ni poročil o tem, da je vseh šest medžugorskih vidcev prejelo vseh deset medžugorskih skrivnosti, kar bi pomenilo konec vsakodnevnih prikazovanj. Lahko pa se to zgodi že v kratkem. Ko bo do tega prišlo, bodo svetu najprej izrečena tri opozorila. Ta opozorila bodo v obliki dogodkov na zemlji. Vendar bodo vnaprej napovedane s strani vidkinje Mirjane in duhovnika patra Petra Ljubičića. Deset dni pred dogodkom bo patra Petra o tem obvestila, nato se bosta skupaj sedem dni postila. Tri dni pred vsakim opozorilom bo pater Petar Ljubičić – ima 76 let in deluje v Vitini, nedaleč od Medžugorja – javnosti povedal, kje in kdaj bo potekalo opozorilo. To mora narediti, ker je bil za to izbran. Po prvem opozorilu bosta druga dva sledila v precej kratkem roku.

To obdobje pa bo tudi čas velikih milosti in spreobrnjenj. Za zdaj je jasno, da bo eno od znamenj trajno, vidno, nadnaravno in neuničljivo znamenje na Hribu prikazovanj v Medžugorju, torej na mestu, kjer se je Marija vidcem prvič prikazala. A ko se bo to pojavilo, bo časa za spreobrnjenje malo. Zato nas blažena Devica ves čas poziva k spreobrnjenju in spravi. Trajno znamenje bo sprožilo mnoga ozdravljenja in spreobrnjenja. Kot je dejala vidkinja Mirjana, je čas uresničitve teh skrivnosti sedaj že zelo blizu. “Pohitite, spreobrnite se, odprite svoja srca Bogu,” poziva Mirjana.

G. B.