foto: Wikipedia

Sporočila iz Medžugorja po Mariji Pavlović Lunetti 25. maja 2023:

“Dragi otroci! Kličem vas, da greste v naravo in da molite, da bi Najvišji govoril vašemu srcu in da bi občutili moč Svetega Duha, da bi pričevali o ljubezni, ki jo ima Bog za vsako bitje. Jaz sem z vami in posredujem za vas. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

V teh dneh, ko se je narava že povsem prebudila in se pokazala v vsem svojem sijaju, nas Devica vabi, naj odidemo (tudi) v naravo in se zahvaljujemo Stvarniku za to, kar nam daje. Poskušajmo osvestiti vse to, kar vidimo: nebo, sonce, trava, cvetje, ptice, oblaki, gozd, ljudje, ki jih srečujemo na poti… Prisluhnimo zvokom ptičjega petja, čričkov, šumenju voda, … Kakšne vonjave zaznavamo na travnikih, v gozdovih…?  Ali je to vse samoumevno? Ali pa se zavedamo, da je to velik dar, ki nam ga daje Gospod? Drevo, ki nam nudi senco, bilka, ki bo vsak čas pokošena in bo postala hrana za živino. Ko se oči naših src odpirajo za to, kar je okoli nas, poskušajmo obuditi hvaležnost za vse to. In to je že pomemben korak pri približevanju Bogu, ki nas kliče.

Ste kdaj poskusili moliti v naravi? Morda je sprehod zelo dobra priložnost za molitev rožnega venca. Ko molimo, postajamo vse bolj odprti delovanju Svetega Duha. Ob tem poskušajmo, pa čeprav samo v srcu, moliti s svojimi besedami. Se zahvaljevati in Boga slaviti. Na ta način postajamo pričevalci o ljubezni, ki jo ima Oče do vsakega od nas. V času neposredne priprave na binkoštni praznik je to še posebej pomembno, saj postajamo vse bolj odprti za Svetega Duha. Ki preoblikuje in prenavlja obličje zemlje. In je sposoben obnavljati to, kar je poškodovano, bolno… Zato smo povabljeni, da kličemo Svetega Duha, naj pride po Mariji, naj nam obnovi in pomnoži vero.