foto: Pixabay

Nedavno razkritje, da je 21-letnik iz Krope na Gorenjskem naredil načrt za krvav napad na nekatere šole in tudi na cerkev na Brezjah, je sprožilo številna ugibanja o njegovem notranjem svetu. Razkritje njegovih profilov na družbenih omrežjih je pokazalo, da je D. G. simpatizer satanizma in očitno tudi stranke Levica, ki po duhovni plati nekako “spada zraven”.

A najbolj srhljivo pri vsem tem je, da če iznajdljivega mladca ne bi izsledili Američani, slovenski organi pregona sploh ne bi vedeli, kaj se pripravlja. In ko bi se napad zgodil, bi bilo že prepozno. Očitno pa je bila ta preventivna akcija, ob kateri je mnogim zastal dih, bila izmoljena. Vendar pa so dejstva neizprosna: Slovenija je organizirano gojišče satanizma. Kot je nedavno razkril misijonar in karizmatik James Manjackal, je v Sloveniji preko tisoč satanističnih “molitvenih” skupin. Ali kot pravi naša bralka: “Satanizem ima odlične pogoje za življenje v Sloveniji. Na levi strani se odlično počuti, na desni stran pa kristjanom manjka resnična vera, da bi se oprijeli rožnega venca, kot možje na Poljskem, ki so nam vsem za zgled.”

V Cerkvi precej neresen odnos do diaboličnih pojavov

Da to drži, pa veliko pove tudi podatek, da je avgusta 2019 v Sloveniji nastala t. i. Satanistična cerkev, o kateri poroča sicer slovenski bloger (TUKAJ). Čeprav predstavnikom te bizarne organizacije ni mogoče vsega verjeti, pa vendarle vzbuja skrb trditev, da kar tri četrt Slovencev podpira vrednote pekla. V tem je morda tudi nekaj resnice, če računamo, da je število rednih udeležencev nedeljskih maš dejansko zelo majhno. Povrh vsega smo Slovenci tudi slabi molivci.

Številni katoliški duhovniki obstoj satanizma celo podcenjujejo, češ da ne gre za nič resnega  – pač modna muha, ki je popularna med mladimi. Ob tem pa se znotraj Cerkve same nezadržno širi modernizem s svojimi zmotami, kar tudi spreminja stališča celo nekaterih škofov do etičnih vprašanj glede splava, istospolne usmerjenosti, itd. Med katoličani (in celo med duhovniki) pa se širijo tudi nekrščanske duhovne prakse (joga, reiki, vedeževanje…), kar je hud greh proti prvi Božji zapovedi. Na to je opozarjala tudi Marija v sporočilih na Kureščku kmalu po osamosvojitvi Slovenije: “Sloveniji ne preti več vojna nevarnost, pač pa vanjo vdira nevarna duhovna tema. Ta se bo zelo zvito skušala vtihotapiti v vse pore krščanskega življenja in delovanja. Škodovati krščanstvu in prevzeti državno oblast – to je njen glavni cilj. Iz Slovenije bo tema segala daleč naokoli.”

Tu je potrebno opozoriti tudi na vpliv prostozidarstva, ki je po duhovni plati blizu satanizmu, čeprav se na zunaj precej razlikuje. Po nekaterih namigih naj bi bile vse dosedanje odločitve vlade v škodo verske svobode (zapiranja cerkva) predvsem rezultat delovanja lobijev, ki izhajajo iz prostozidarstva.

Kako problematični so vsi ti pojavi, dokazuje tudi dejstvo, da imajo eksorcisti vse več dela. Žal pa vse škofije v Sloveniji nimajo svojega eksorcista – v šestih škofijah naj bi delovali trije eksorcisti, ki imajo pooblastilo od svojega škofa ordinarija. Marsikateri škof ga noče imenovati, češ da ni potrebe po tem in da izganjanje hudih duhov ni več realnost 21. stoletja. Kakšna zmota! Primer osebe, ki je imela stik s satanizmom in okultizmom, si lahko preberete TUKAJ.

Seveda pa problem ni samo satanizem v ožjem pomenu besede, ampak tudi izvajalci magije (tako črne kot drugih vrst) ter t. i. črnih maš. Tarče okultnega delovanja so mnogi politiki, gospodarstveniki in celo novinarji – zlasti tisti, ki ne simpatizirajo s/z (neo)komunizmom. Pravzaprav se v resnici niti ne zavedamo, koliko takšnih obredov se zgodi vsako noč. Oskrunjanja krščanskih verskih objektov so tu le vrh ledene gore. Tudi potencialni napadalec iz Krope naj bi bil po pripovedovanju krajanov povsem tih in vase zaprt, nikoli nesramen ali nevljuden…

Nenavaden hišni naslov

A nekoliko se še pomudimo pri članku, ki smo ga prej omenili, namreč o t. i. satanistični cerkvi. Omenjeno je bilo, da “Satanistična Cerkev vrata svoje cerkve “El Diablo” odpira na stežaj od 15. avgusta /2019/ z večjo slovestnostjo za javnost in medije na svojem radovljiškem sedežu Brezje 72a na Gorenjskem, nakar bo začela s svojim rednim obratovanjem, tudi z gradnjami svojih novih cerkva po Sloveniji.”

Precej nenavadno, kajti frančiškanski samostan na Brezjah ima naslov Brezje 72. Ali obstaja tudi naslov Brezje 72a, ni znano. Zdi se skoraj neverjetno, da bi satanisti izdajali kraj in čas svojega sestajanja, zato je naslov Brezje 72a mišljen simbolično – kajti nek rek pravi, da tam, kjer se dogaja velika milost, satan postavi kapelico takoj zraven. Od tod “sosedje” brezjanskih frančiškanov na domnevno neobstoječem naslovu Brezje 72a. Vseeno pa neuradna informacija o tem, da je mladenič iz Krope načrtoval pokol na Brezjah, vzbuja srh. Ali je bil tudi sam član radovljiške satanistične lože, ni znano.

Skratka, Slovenija je zaradi satanizma tako rekoč tempirana bomba, saj je takšno leglo zla možno sprožiti tudi kakšno naravno katastrofo velikih razsežnosti.

In kako se zaščititi pred satanizmom in se boriti proti njemu? Predvsem z redno molitvijo, postom, spovedjo, obiskom maše, uporabo blagoslovljene vode in soli, itd.

G. B.