foto: Pixabay

»Prosite Gospoda za dež ob času poznega dežja! Gospod pripravlja bliske in daje nalive dežja, človeku zelišča na polju. Maliki  pa govore húdo in vedeževalci vidijo slepila, govore nične sanje in tolažijo s puhlobo. Zato blodijo kakor drobnica, mučijo se, ker ni pastirja. /…/ Odpri svoja vrata, Libanon, tvoje cedre naj požre ogenj! Tuli, jelka, ker je padla cedra, ker so podrte velikanke. Tulite, bašánski hrasti, ker je posekano gosto drevje. Oglaša se tuljenje pastirjev, ker je opustošena njihova krasota, oglaša se rjovenje levičev, ker je opustošena bohotnost Jordana! /…/ Gospod mi je rekel: »Vzemi si še opremo neumnega pastirja, kajti glej, sam bom obudil pastirja v deželi: izgubljenih ne bo pogrešal, mladih ne bo iskal, ranjenih ne bo zdravil in krepkih ne bo redil. Jedel pa bo meso pitanih in pulil njihove parklje!« Gorje lažnemu pastirju, ki zapušča čredo! Meč naj bo zoper njegovo roko in nad njegovo desno oko, roka naj mu otrpne in se posuši, desno oko naj mu popolnoma ugasne!« (Zah 10, 1-2; 11, 1-3.15-17)

Ta teden je, kar se vremena tiče, naravnost peklenski. Neurja klestijo Slovenijo že nekaj dni zapored, ljudje pa nejeverno pogledujejo na radar padavin, kjer je po Evropi komaj mogoče zaznati kakšno nevihto. In seveda iščejo razloge za to, kar se dogaja, takšne in drugačne. In videti je, da sklicevanje na podnebne spremembe in globalno segrevanje očitno ne bo več mogoče.

Toda razlog zagotovo mora obstajati. Zagotovo se to ne dogaja spontano. In ko ljudje pogledujejo v nebo in vidijo nenavadne oblike oblakov, si mislijo, da je to zagotovo kakšna zarota. Da je zagotovo zveza Nato sklenila kaznovati Slovenijo zaradi premajhnega vojaškega proračuna, zato je z lažnimi potniškimi letali ustvarjajo t. i. chemtrailse (tiste vidne sledi za letali), ki ustvarjajo ugodne pogoje za nastanek hudih neurij. Morda se bo to komu zdelo neverjetno, ampak celo osebno poznam intelektualce (!), ki čisto resno verjamejo, da ta teorija drži.

Očitno bo držalo, kar je bilo zapisano pred dobrimi dvajsetimi leti v sklepnem dokumentu slovenske sinode (no, plenarnega zbora): da dandanes ne moremo izbirati med vero in nevero, ampak med vero in njenimi nadomestki (praznoverjem in vražami, denimo). Vendar tiste prave meje med njima ni več. Še kako leto nazaj smo od vernih katolikov lahko slišali nič koliko teorij o tem, da je namen cepiva proti covid19 v resnici tajni načrt za zmanjševanje svetovne populacije. In podobno. Ko pa sem pred dnevi enemu od njih namignil, ali ne bi bilo smiselno vklopiti vse zvonove pred hudo uro, je samo zamahnil z roko, češ zakaj nekateri še vedno verjamete v praznoverja, da zvonjenje odganja točo. Češ, sila narave je takšna, kot je, moramo se pač vdati v usodo. Če se nam bo lastna bajta podrla na glavo, se je pač podrla zato, ker Bog tako želi… In pri tej stvari ni dobro biti »preveč pobožen«, ker do verskega fanatizma v slogu kakšnega iranskega ajatole manjka samo še korak…

Gašper Blažič

Od kod toliko teorij zarote o tem, zakaj smo v tem tednu dobili več uničujočih porcij vremenskih zračnih desantov? Morda je to posledica, da se pri silah narave ne moremo preprosto sprijazniti z neko spontanostjo. In če že vnaprej izključimo, da bi to imeli kaj opravka z našim odnosom do Boga, moramo pač najti nadomestek: zlobni globalisti so na delu. Ker je verjeti v to enostavno preprosto, pa še nekateri vam bodo ploskali zaradi tega. Čeprav ni nobenih dokazov za to, a enostavno je lepo verjeti. In po eni strani je to dokaz, da ljudje želimo verjeti v nekaj, kar presega naše razumsko in čutno izkustvo. In da sta tako ateizem kot tudi goli ratio le romantična iluzija, nekakšen salonski opravek, h kateremu se bodo sodobni apostoli sekularizma znova vrnili, ko bo neurij konec.

S tem seveda ne želim reči, da so mračni globalistični gospodovalci izmišljotina. O njih govori že apostol Pavel: »Kajti naš boj se ne bije proti krvi in mesu, ampak proti vladarstvom, proti oblastem, proti svetovnim gospodovalcem te mračnosti, proti zlohotnim duhovnim silam v nebeških področjih.« (Ef 6,12). Vendar se to ne dogaja s kemikalijami, ampak predvsem z okultno dejavnostjo. Ste kdaj na primer pomislili, koliko se samo v naši državi vsak dan (!!) daruje t. i. črnih maš? Ker ne gre za javne, ampak za skrite dogodke, kjer je udeleženih relativno majhno število ljudi, ki pa so zavezani k molčečnosti. Zato je informacij o tem dogajanju (kaj šele dokazov) zelo malo. A med popularnimi teorijami tega ne boste našli. Zakaj že?

Na našem portalu smo v tem tednu že objavili nekaj napotkov, kako se odzivati na prihajajoče neurje. Avtor teh vrstic se jih je skušal čim bolj držati. In lahko potrdi, da smo v vseh strašljivih trenutkih tega tedna v naši soseski zelo dobro prestali besnenje vetra in dežja (toče je bilo le za vzorec, ravno toliko, da smo vedeli, da obstaja). Nekaj polomljenih vej in manjših poškodb na strehah nedaleč stran od nas, čeprav je bila mestna občina Celje na splošno precej prizadeta. In morda kdo še danes misli, da je avtor teh vrstic čudak, ker vsak dan hodi na balkon, prižiga kadilo in nekaj moli. Ob takem viharju, kot smo ga doživeli ta teden večkrat v Celju, bi moralo praviloma slediti totalno razdejanje… No, kljub temu so jo nekateri cerkveni objekti v naši državi in zamejstvu slabo odnesli. In marsikdo bo presenečen, če bi vedel, kaj se je pred tem v teh objektih dogajalo in kako je Cerkev na avstrijskem Koroškem zelo

Omenil sem že v enem od komentarju na spletni strani Demokracije, da nas tepe deficit pameti, vere in etike. Naša oblast nam v trenutku, ko nam zaradi ogromne škode zaradi neurij grozi tudi lakota, prednostno obnavlja partizansko bolnišnico Franja, daje priporočila za preprečevanje sovražnega govora, prevzema RTV in uvaja evtanazijo. Znamenja časa? Prav gotovo. Kar se tiče evtanazije, ni odveč omeniti, da žal zelo pozna reakcija slovenskih škofov ne bo mogla obrniti sedaj že skoraj uveljavljenega prepričanja med večino slovenskih katoličanov (no, tistih, ki se imajo za katoličane), da je evtanazija v resnici nekaj dobrega, saj s tem pomagamo ljudem, ki so neozdravljivo bolni in hudo trpijo. Tu je seveda skrito veliko manipulacije s čustvi: neozdravljivo bolne in trpeče smo imeli že do sedaj, trpljenje smo jim lajšali s paliativno oskrbo. Pa tudi pasivna evtanazija že obstaja, saj se mora za zdravljenje odločiti vsak sam, brez prisile. Oblast pa nam sedaj ponuja m(M)ačka v žaklju kot nekakšno hitro in dokončno rešitev upokojenskega vprašanja.

In če se temu ne upremo aktivno, bi to pomenilo opustitev naših dolžnosti. Neurja nas torej opozarjajo, da je že skrajni čas, da se nekaj stori. Ne, ne bombardira nas zveza Nato, pač pa se kar sami bratimo s hudičem in njegovimi angeli…

P. S. Kako so teorije zarote izgledale sredi 19. stoletja, pa si lahko preberete TUKAJ.

Gašper Blažič