Samostan Stična (foto: Shutterstock)

Tradicionalni 42. festival Stična mladih se bo odvil v soboto, 16. septembra 2023, v cistercijanskem samostanu Stična na Dolenjskem.

Festival Stična mladih, ki je lani zbral več kot 3.000 udeležencev, bo tudi letos mladim ponudil izkušnjo vere, številne delavnice, bogat glasbeni in športni program ter možnost za druženje.

Geslo letošnje Stične mladih je ‘Kdo praviš, da sem?’ in odgovarja na dileme mladih. V porastu uporabe družbenih omrežij se namreč v mnogih mladih poraja vprašanje identitete – od kod izhajam, kdo sem? Ustvarjalci letošnjega festivala so navdih za geslo našli v svetopisemskem odlomku iz 2. pisma Korinčanom (2 Kor 5, 17-21), ki na to vprašanje odgovarja s preprostim: “Če je torej kdo v Kristusu, je nova stvaritev. Staro je minilo. Glejte, nastalo je novo.” Zato želijo mlade spodbuditi, da ustvarijo novo identiteto oziroma mišljenje v Kristusu.

Stična mladih:

  • Enodnevni festival katoliških mladih poteka že od leta 1981.
  • Več tisoč mladih na enem mestu, ki jih želijo spodbuditi, da svojo identiteto iščejo v Bogu.
  • Izobraževalne vsebine in glasbeni gostje.

Vse aktualne informacije v zvezi z izvedbo srečanja bodo objavljene na spletni strani Stične mladih ter njenih družbenih omrežjih.

Tinkara Jerkič, odgovorna za odnose z javnostmi na Katoliški mladini, [email protected]
Tadej Zalar, koordinator Stične mladih 2023, [email protected]

Katoliška mladina