foto: Pixabay

Na voljo je letošnje šmarnično branje za otroke in odrasle, ki se bo bralo po slovenskih cerkvah, sporoča Slovenski katehetski urad.

Šmarnice za otroke je Dragice Šteh z delom Več kot spletni prijatelj – Blaženi Alojzij Grozde – vzornik za naš čas so nastale ob stoti obletnici rojstva bl. Alojzija Grozdeta, ki je bil goreč kristjan in vdan Marijin častilec. V svojih pesmih je opeval lepoto in dobroto nebeške Matere, h kateri se je tako rad zatekal v svojih stiskah in težavah. Njegovo otroštvo je bilo zaznamovano z revščino, žalostjo in osamljenostjo. Njegova iskrena in trdna vera ga je celo stala življenja. V šmarnicah bomo Grozdetovo pot spoznavali skupaj z najstnikom Filipom in njegovimi mladostnimi preizkušnjami, iskanjem mesta v svetu in družbi. Na voljo so tudi nalepke, podloga in pohvale.

Šmarnice za odrasle Aleša Pečavarja Glas z gore: Življenje Božje služabnice Magdalene Gornik predstavijo zgled Božje služabnice, ki je prvo mistično izkušnjo doživela že pri rosnih dvanajstih letih. Po srečanju z Božjo materjo Marijo se je odločila, da bo svoje življenje darovala Jezusu. Bolezen in trpljenje je sprejemala izredno potrpežljivo in vdano zaupala v Božjo voljo. Zaupala je, da s tem dopolnjuje Kristusovo trpljenje za odrešenje vsega človeškega rodu. Naj nam bo njena strma pot zemeljskega življenja v spodbudo pri spreobrnjenju in zaupanje, da ima v Jezusu vse svoj smisel.

Založba Iskreni.net pa sporoča, da so še vedno v (pred)prodaji šmarnice o mučencu Filipu Terčelju, ki jih je napisal Ivan Sivec.

Pri založbi Nova obzorja pa so na prodaj šmarnice “Po Marijinih stopinjah”. Več informacij TUKAJ.

C. R.