John Lennon je bil umorjen v precej skrivnostnih okoliščinah. (foto: Pixabay)

Na naši spletni strani smo že objavili članek o Johnu Lennonu in njegovemu stiku z okultnim (glej TUKAJ). Tokrat pa dodajamo še pogled duhovnika Milana Knepa. 

“Lesley-Ann Jones je podrobno secirala osebnost Johna Lennona, enega od štirih, ki so leta 1960 v Liverpoolu ustanovili verjetno najuspešnejšo glasbeno skupino vseh časov – The Beatles. Ann Jones je raziskovala Lennonovo glasbo, njegov odnos do žensk in njegovo nepričakovano smrt. Nanj je bil leta 1980 v ZDA narejen atentat. Uspelo se ji je pogovarjati s Lennonovo prvo ženo Cynthio, z Davidom Bowiejem, z njegovo zunajzakonsko partnerko May Pang. O Lennonu so ji pripovedovali psihologi, novinarji in prijatelji.

Življenje Johna Lennona je bilo zelo kaotično, po krščanskih merilih nemoralno in se vere v ožjem smislu ni dotikalo. Ann Jones pravi, da je bil predvsem disfunkcionalen. Nikoli ni mogel razumeti, zakaj sta ga tako zgodaj zapustila oba starša. Od te zapuščenosti si ni nikoli opomogel. Zanj je skrbela teta Mimi, ki ga je sicer skrbno vzgajala in skrbela zanj, vendar mu ni dajala nežnosti, objemov, materinske ljubezni. Njegov svet ni imel temeljev. Svoje razumevanje življenja je sproti sestavljal in podiral, svoje vrednote nenehno spreminjal. Posledica tega je bila, da pri njem nikoli nisi vedel, kaj je resnica, je zapisala Ann Jones,” povzema Milan Knep na Časnik.si.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.