foto: Pixabay

V knjigi “Magija – cijela istina”, ki je izšla v hrvaščini že pred leti, je opisana tudi zgodba zdravnice, ki se je ukvarjala s homeopatijo. Njeno izpoved je objavil tudi spletni portal dnevno.hr. Razkrila je, da je homeopatija v resnici magija in ne “naravna” medicina, kot nas sicer podučujejo množični mediji.

Emilija Vlckova je pediatrinja s Slovaške, ki se je ukvarjala tudi s homeopatijo, s tem pa je, ne da bi takrat to vedela, škodovala lastnim otrokom. Zato se je po izkušnji, ki jo je zaznamovala, odločila spregovoriti o tem. Je namreč mati štirih otrok. Med leti 1995 in 2000 se je izobraževala s področja homeopatije, tudi pri indijski revolucionarni homeopatiji. Pridobila je certifikat tečaja metode biokemijskega-homeopatskega reguliranja metabolizma. V tem času je bila večji del na porodniškem dopustu, homeopatska zdravila pa je uporabljala tudi za zdravje svojih otrok, dajala jih je celo otrokom svojih prijateljev. Sprva je bila navdušena nad rezultati, saj je imela njena hči težave z bronhitisom in je tako ozdravela, potem ko ji klasična zdravila niso pomagala. Ko je s homeopatskim pripravkom namazala bradavico, je v roku enega dne izginila. Že takrat je dobivala opozorila, naj ne prakticira homeopatije, vendar je vztrajala, v njej pa se je pojavljal nemir. Ni vedela, kakšno je pravo poreklo teh zdravil. Iz stališča Slovaške škofovske konference iz leta 1996 je razbrala, da ne deluje v nasprotju s cerkvenim naukom, zato je s tem nadaljevala. Ni pa zdravila tujih ljudi, pač pa zgolj lastne otroke, ki so bili neke vrste poskusni zajčki.

Kmalu zatem pa so se pri njenih otrocih začele pojavljati precej neobičajne zdravstvene težave, ki jih ni mogla razumeti kljub medicinskemu znanju. Bili pa so to problemi bolj psihe kot telesa.

In kdaj je prišlo do spremembe mnenja o homeopatiji? Z branjem knjige Judith Erdélyove o allternativni medicini v luči Svetega pisma, kjer je avtorica knjige povezala alternativno medicino z okultizmom. Drugi razlog za preobrat pa je bil dogodek, ko je prijateljica pripovedovala, kako so našli nekje odvisnika od alkohola in nad njim molili molitev osvobajanja. Mesec dni po tistem so poročali, da je nehal piti in začel s pripravo na prejem zakramentov.

Ob vsem tem je Emilijo zgrabil strah, kaj če ima to kaj opraviti z okultnim. Doma je pokleknila pred križem in molila takole: “Jezus, odmaknil od mene duha okultizma in magije.” Prosila je za darove Svetega Duha. Šele čez čas je opazila, da se je njeno življenje začelo spreminjati in da je začela razmišljati veliko bolj pozitivno.

V zvezi s tem pa je pričevala tudi, kako je kupila dve napravi za proizvodnjo homeopatskih zdravil in diagnostificiranje bolnikov, kar bi ji prihranilo veliko časa pri delu, saj bi pripravila zdravilo iz navadne vode, ki se ji doda informacija, ki jo vsebuje homeopatsko zdravilo. Omenjena naprava meri energijo v posameznih akupunkturnih točk bolnika. Kot je  pojasnila Emilija, se je morala ob ponudbi o nakupu te naprave odločiti zelo hitro in ni razmišljala kaj dosti, kako to deluje. Šele, ko je ob začetku procesa osvobajanja zmolila prvi privatni eksorcizem, je spoznala, da ta naprava proizvaja zdravilo,  ki je iz čiste vode, vendar na principu magije. Preverjala je merske enote glede energije v akupunkturnih točkah, vendar jih ni našla. Naprava je dajala, podobno kot nihalo, le dva odgovora: “da” (ko se svetloba pojavi med točkama 80 in 90) ter “ne” (med 50 in 60). Bila je zapredadena, saj je povsem jasno videla, da je šlo za okultno zadevo. Če bi namreč uporabljala navadno nihalo, bi se ji marsikdo posmehoval. S to napravo pa je izgledala bolj prepričljiva. Ker je bila naprava še vedno pod garancijo, jo je želela vrniti in dobiti nazaj denar (50 tisoč slovaških kron oz. 1660 evrov). Obvestila je prodajalca, da je naprava pokvarjena, slednji pa je odgovoril, da na tej napravi ni nič kaj takega, kar bi se lahko pokvarilo.

Imela pa je še eno napravo, nekakšno žepno računalo Psion, ki izgleda kot mobilni telefon, na njegovem zaslonu pa se vpiše pacientovo ime ter naziv homeopatskega zdravila. S pritiskom na tipko “mode” bi homeopat poslal informacijo (tj. homeopatsko zdravilo) direktno v pacientovo telo na osnovi pacientovega rojstnega datuma. “Neverjetno! In jaz sem v to verjela!” se danes čudi Emilija. Kar nekajkrat je uporabila to napravo in ni potrebovala nobenih homeopatskih pripravkov. Kot so ji pojasnili na usposabljanju za homeopatijo, kemične snovi tam nimajo nobenega učinka, saj je najpomembnejši prenos informacije. “Ko sem to slišala, sem se počutila kot totalna nevednica. Pet let sem poslušala tečaje in prvič sem slišala za kaj takega,” se spominja. Vprašala je svojega brata, sicer elektroinženirja,  kakšno vrsto informacije pošlje ta naprava in čemu je sploh namenjena. Odgovoril jo je, da lahko samo naivna oseba verjame v to. Pregledal je napravo in ji rekel: “To je navaden planer, proizveden leta 1989.” A takrat tega ni vedela. Šele po molitvi ji je postalo jasno, da v tej napravi ni nič, a vendarle deluje. Torej je šlo za magijo in okultizem. Ujezila se je nase, ker je za tako navadno napravo odštela toliko denarja. Hotela je vrniti napravo in dobiti denar nazaj, pogovarjala se je tudi s terapevtko, ki se je ukvarjala s homeopatijo. Odgovorila ji je: “Kaj pa mislite, da se tu dogaja?” To jo je prestrašilo, saj ji na tečajih nihče ni povedal, da gre tu pravzaprav za magijo.

Ob tem spoznanju je začela raziskovati ozadje homeopatije. Slednja namreč deluje po načelu, da se podobno zdravi s podobnim. Tu je bilo govora o beli magiji, ne o mineralih ali rastlinah. Začela se je odpovedovati vsemu védenju o homeopatiji, ki ga je pridobivala na tečajih. In prav takrat so se začele zdravstvene težave njenih otrok. Najstarejša hči, ki je takrat imela devet let in jo je Emilija zdravila s homeopatskimi pripravki, je imela nočne more. Tega sprva ni mogla povezati s homeopatskimi zdravili. Zelo se je prestrašila ponoči, ko je v sanjah videla satana, ki jo je želel zase, neki drugi hudi duh pa ji je želel odrezati noge in roke. Zato sta s hčerko molili molitev osvobajanja od duha homeopatije. Od tedaj naprej se takšne hude sanje niso več ponavljale, a strah pred spanjem je ostal še dolgo.

Pri drugi hčerki pa so se začele pojavljati težave z dihanjem, kar ni bilo povezano niti s prehladom, niti z alergijo. Predvsem ponoči se je prebujala z zamašenim nosom in nikakor ni mogla dobro dihati, zato je dobila napad jeze in prebudila ostale brate in sestre. Emilija je poskušala z molitvijo osvobajanja od duha homeopatije in hči je lahko mirno zaspala. Težav z dihanjem ni bilo več.

Težave je imel tudi triletni sin. Imel je namreč strahotne napade agresije, zlasti takrat, ko ni dobil posladka po obedu. Metal je predmete s polic in iz omar. Nič ni pomagalo. Emilija je poskušala z molitvijo. Začel se je umirjati in agresija je prenehala.

Spraševala se je, kaj storiti. Odšla je na duhovne vaje za notranje ozdravljenje, ki so ji zelo pomagale. Začela je razumevati stanje, v katerem se je znašla, brala je Sveto pismo in sežgala vse homeopatske knjige. Ob tem jo je opogumila Božja beseda: “Številni med temi, ki so se pečali z vražarstvom, so znesli knjige na kup in jih javno sežgali.” (Apd 19,19) Kar sedem mesecev je potrebovala za spoznanje, da je treba tudi homeopatske naprave uničiti. Skupaj z možem sta jih razdrla in sežgala. Šele tedaj je začutila mir v srcu.

Kot je še pojasnila, homeopatija ni medicinsko področje, zato se o njej na univerzi ne govori. Prav tako na tečajih homeopatije nihče od nje ni zahteval diplome iz medicine. Homeopatski način zdravljenja ni vrsta terapije po medicinskih znanstvenih priporočilih. V kolikor zdravniki zanemarijo terapijo, ki jo predpisuje znanstvena medicina, namesto tega pa predpiše homeopatsko zdravilo, ga za to lahko sodno preganjajo. Slovaško homeopatsko združenje pa v svoje vrste sprejema številne zdravnike le zato, da bi se uvrstilo v medicinsko stroko, kar za zdaj ni uspelo, je povedala. In to zaradi njenega neznanstvenega pristopa.

Kot je dejala, je o svoji izkušnji s homeopatijo pričevala, ker mnogi niti ne slutijo, kaj je bistvo homeopatije. Številni neznanstveni pristopi, vezani na alternativno zdravljenje, počasi mnoge vpletejo v mrežo okultizma, iz katere se je težko rešiti, pravi Emilija.

Vir: Magija – cijela istina (Magija – celotna resnica), dnevno.hr.

G. B.