Sv. Leopold Mandić je sicer pokopan v Padovi, leta 2016 so njegove relikvije izpostavili v Zagrebu. (foto: Roberta F / Wikipedia)

Včeraj je godoval sv. Leopold Mandić, kapucin, rojen v Hercegnovem v sedanji Črni gori, večino življenja je preživel v Padovi v kapucinskem samostanu kot spovednik, zelo kratek čas pa je med drugim bival tudi v Kopru. Velja tudi za močnega priprošnjika za bolnike z rakavimi tumorji. Iz tega razloga na tem mestu ponavljamo prošnjo za molitev za slovenskega salezijanca Petra Pučnika, ki so mu odkrili rakavo bolezen.

Objavljamo pa pričevanje, ki ga je v zvezi s priprošnjo sv. Leopolda Mandića objavil portal Medjugorje-info.com. Hrvaška sakralna umetnica Eva Vukina je namreč objavila zapis o čudežnem ozdravljenju sestre duhovnika Mirka, ki ga dobro pozna. Bilo je v letu 2016. Mirkova sestra Marina je imela namreč devet mesecev pred tem diagnostificirano hudo bolezen – maligni tumor na nogi, pojavile so se tudi metastaze. Zdravniki so ji rekli, da je tumor prevelik za operacijo, zato ga lahko le obsevajo in zmanjšajo. Marina je tako hodila na obsevanje dva meseca. V tem času je v Zagreb prispelo telo sv. Leopolda Mandića in to v zagrebški župniji, katere zavetnik je omenjeni svetnik. Tja so prispeli tudi Mirko, Marina in njeni prijatelji. Marina je bila povsem izčrpana od kemoterapije, vendar v duhu še vedno močna. Skupaj so se udeležili svete maše in prosili sv. Leopolda Mandića za priprošnjo za ozdravljenje.

Po mesecu dni so zdravniki pri Marini opravili nove preiskave. Tumorja niso našli. Preiskavo so ponovili še petkrat, tumorja ni bilo. Kot so dejali, niso mogli tega pojasniti. Čudež se je zgodil na sam praznik sv. Leopolda Mandića 12. maja 2016. Marina je ozdravela. Ta čudež je tudi dokaz, da se smemo v mnogih svojih stiskah zatekati tudi k priprošnji Marije in svetnikov.
G. B.