Mirjana Dragičević Soldo (foto: youtube / posnetek zaslona)

Američanka grškega porekla Christina Georgotas je dekle, ki pričuje o tem, kako ji je Medžugorje spremenilo življenje. In to že ob ogledu video posnetka Marijinega prikazovanja vidkinji Mirjani.

Njena mati je leta 1981 rodila njenega starejšega brata, ki pa so ga morali ob rojstvu premestiti v drug oddelek, ker ni dihal. Zdravniki tega niso mogli pojasniti in niso vedeli, ali bo preživel. Mati se je takrat obračala k Devici Mariji za pomoč in priprošnjo, čeprav prej ni gojila posebne pobožnosti do nje. Po tednu dni si je dete čudežno opomoglo. Na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji je bil odpuščen iz bolnišnice. Iz tega razloga je mati tako Christino kot njenega brata posvetila Mariji ob rojstvu. Vsako nedeljo je tako družina prihajala k bogoslužju, vendar je Christina kasneje izgubila stik s Cerkvijo. Tudi zato, ker se ji je bogoslužje zdelo predolgo – v grški pravoslavni cerkvi nedeljska maša traja tri ure!

V srednješolskih letih jo je navdušil učitelj, ki je spregovoril o veri. Citiral je tudi znan Marxov izrek o tem, da je religija opij za ljudstvo. Začela je verjeti v to. Morda je ljudem to potrebno, da bi se lažje borili proti smrti in ublažili svoj strah pred neznanim. Pojem Boga ji je postal zelo abstrakten in zdelo se ji je nemogoče, da Bog res obstaja. K sreči pa ni zašla v slabo družbo kljub neveri. Bila je namreč priljubljena. Na posebno povabilo je začela obiskovati poseben šolski program, ki je bil  povezan z vero. Hotela je ponovno odkriti vero, vendar se je sprva počutila prazno in razočarano še bolj kot prej. Bilo je mnogo ljudi, ki so navdušeno govorili o Jezusu, to jo je toliko bolj vznemirjalo.

Vse to je Christino pehalo v položaj, da je postala prava deloholičarka. Najprej je bila osebna asistentka slavnega para v New Yorku, nato pa je postala celo izvršna direktorica v novi produkcijski hiši omenjenega para. Začela je pripravljati oddaje in postala znana. Leta 2008 se je vrnila domov, ker je načrtovala obisk svoje sorodnice, ki je hotela krstiti svojo hčer. A na ta dan Christina ni razmišljala o Jezusu, Mariji… A prav takrat jo je mati poklicala, naj pride v dnevno sobo, ker ji je hotela pokazati posnetek na portalu youtube. Bilo je o Marijinem prikazovanju v Medžugorju. Christina ni imela pojma, o čem gre to, saj prej nikoli ni slišala za Marijina prikazovanja. Na ekranu pa je zagledala svetlolaso ženo (Mirjano Dragičević Soldo) v veliki dvorani. Obkrožalo jo je ogromno število ljudi, ki so molili rožni venec. Ta žena je začela globoko dihati in je dala roko na srce ter pogledala navzgor. Njen izraz na obrazu pa je bil takšen, da kaj takega nikoli še ni videla.

Ko je Mirjanin obraz na posnetku zasijal v nekakšnem čudežnem zanosu, je tudi Christina začutila spremembo v sebi. Najprej je takoj začela verovati, da Bog obstaja, da je Jezus živ in da je on Bog. Razkril ji je, da je to, kar se dogaja na videoposnetku, resnično in da ta žena v resnici vidi Božjo Mater in se z njo pogovarja. Christini je bila tako dana milost videti sebe v absolutni resnici – ne tako, kot si je sebe sama zamišljala. “V najmanjših podrobnostih sem videla, kako sem užalila Boga. Nikoli prej nisem občutila tako globokega kesanja,” je povedala. Začela je jokati, saj se je počutila krivo zaradi vsega, kar je storila pred tem, ko je Boga negirala in ga zasmehovala. Sedaj ni mogla razumeti, kaj se ji je dogajalo. Vedela je le, da je vse to resnično. “Do tega trenutka sem bila prepričana, da sem dobra oseba,” je priznala. A je prišla streznitev. “Kako sem mogla biti taka?” se je spraševala. Jok se ji je pojavljal še več tednov po dogodku. Še večkrat je pogledala omenjeni video in kasneje izvedela, da je glavna naloga vidkinje Mirjane prav molitev za spreobrnitev tistih, ki ne verujejo oz. niso spoznali Božje ljubezni. Želela si je iti v Medžugorje. Imela je 23 let, Medžugorje pa je bilo na drugem koncu sveta. Pa vendar ga je obiskala. V svoji dosedanji službi je dala odpoved in se dala na razpolago Mariji. Tako je posnela dokumentarni film z naslovom Kraljica miru (Queen of Peace), ki je nagovoril na tisoče ljudi po vsem svetu.

Vir: Medjugorje-news.com

C. R.