Objavljamo vabilo na tri dogodke, ki jih (so)organizira Mohorjeva družba. 

Celjska Mohorjeva družba in Župnija sv. Petra pri Mariboru vabita v torek, 28. novembra 2023, ob 18. uri v Glaserjev salon v Malečniku (Malečnik 34) na pogovor ob knjigi dr. Aleša Mavra Ukrajina.

Globoko v »civiliziranem« 21. stoletju smo bili soočeni z dejstvom, da se nam na (evropskem) hišnem pragu godi vojna. Leto pozneje smo se nanjo navadili in jo potisnili nekam daleč v Zakarpatje. Nekritično polje družbenega komentiranja nas je razdelilo v klubske navijače in selektorje s kavča. Vsaj v luči neizmernega človeškega trpljenja, ki se dogaja nedaleč stran, pa si moramo vsaj tu in tam priznati, da za kakršne koli sodbe o Ukrajini vemo premalo ali skoraj nič.

Gost bo avtor knjige dr. Aleš Maver.

www.mohorjeva.org


Pripete datoteke: 2023-11-28 Ukrajina ZU Malečnik.pdf

Celjska Mohorjeva družba vabi na Mohorjev letni sprejem Mohorjev knjižni dar, ki bo v Celju v četrtek, 30. novembra 2023, v Domu sv. Jožefa (Plečnikova 29).

Ob 18.30 bo sveta maša za vse žive in pokojne mohorjane v cerkvi sv. Jožefa v Celju, ob 19.30 pa sprejem s predstavitvijo letnega knjižnega programa, pogovor z avtorji in podelitev častnega članstva Društva Mohorjeva družba.

Letošnje leto je med knjigami največkrat šla na pot Alma M. Karlin, ki bo z nami tudi ta večer. V besedi in pesmi sodelujeta Jerneja Jezernik in Jana Kvas.

www.mohorjeva.org


Pripete datoteke: 2023-11-30 Mohorjev knjižni dar Vabilo.pdf

V sredo, 29. novembra 2023, ob 19. uri bo v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica predstavitev zbornika Jože Pučnik v zgodovinskem spominu in spominu sodobnikov.

Spregovorili bodo nekdanji predsednik RS Borut Pahor, urednik Željko Oset in avtor Dejan Valentinčič. Večer vodi urednica Celjske Mohorjeve družbe Saška Ocvirk.

www.mohorjeva.org


Pripete datoteke: GORIŠKI VEČERI – Predstavitev zbornika Pučnik.pdf