foto: Kabinet predsednika vlade
Predsednik vlade Janez Janša je danes, na praznik svetih treh kraljev, sprejel kolednike iz župnije Zreče, predstavnike Misijonskega središča Slovenije in ravnatelja Matjaža Križnarja.
Najprej se je kolednikom zahvalil za obisk, za ohranjanje tega slovenskega krščanskega običaja in za to, da s koledniško akcijo pomagajo pomoči potrebnim. Poleg tega je premier Janez Janša v nagovoru kolednikom spomnil, da je kot znak spoštovanja do slovenskih misijonarjev pred letom dni Pedra Opeko, misijonarja slovenskega rodu, ki deluje na Madagaskarju, predlagal za Nobelovo nagrado za mir za leto 2021.
“To, kar je Pedro Opeka naredil na Madagaskarju, izpričuje, da se da. Njegovo delo poznajo mnogi voditelji po Evropi in svetu. Prav tako po celem svetu cenijo delo drugih slovenskih misijonarjev,” je še izpostavil Janša. Zato se je še zahvalil slovenskim misijonarjem, ki so v stoletjih po celem svetu ne samo širili krščanstvo, ampak tudi pomagali ljudem, kar počnejo še danes, ter Misijonskemu središču Slovenije, ki s svojim delom finančno podpira delo slovenskih misijonarjev.
L. K. F.