foto: Polona Avanzo

Dr. Ivan Štuhec, moralni teolog:

“Politični fundamentalisti v veliki meri izkoriščajo vprašanje boja proti virusu za svoje siceršnje nasprotovanje Janševi vladi. Mnogi verniki, tudi praktični katoličani, ne prepoznajo njihove radikalnosti in so prepričani, da sedanja oblast namerno in ciljano omejuje našo svobodo. V tem prepričanju jih potrjuje tudi slovensko Ustavno sodišče, ki po tekočem traku odloča politično, ne pravno strokovno. Da ne govorimo o medijih, še posebej RTV Slovenija, ki načrtno promovira protestnike, namesto da bi se jih v interesu javnosti lotili s kritičnimi vprašanji in razgaljali njihove resnične namere.

Kaj je interes javnosti v epidemioloških razmerah? To da so ljudje dobro informirani, da so z argumenti ovrženi razni FB-šarlatani in samooklicani strokovnjaki, da so razkrinkani politični radikalci, ki vsako zmedo in nezadovoljstvo ljudi izkoriščajo za svojo promocijo in iščejo priložnost, kako bi se zavihteli v oblastne strukture. Nacionalni medij pa namesto tega interesa javnosti sledi agendi rušenja legitimne oblasti in ustvarjanja pogojev, da se njihovi vrnejo na oblast.

Številni anticepilski naivneži tega ne vidijo ali nočejo videti, ker so med njimi mnogi, ki trdijo, da jih politika ne zanima, hkrati pa nasprotujejo ukrepom politike in aktivno protestirajo v imenu svoje svobode, ki je ne vidijo ali nočejo videti v kontekstu globalne epidemiološke situacije, ki za nikogar ni prijetna in udobna.”

Vir: Časnik (več TUKAJ)