foto: Wikipedia

Sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. maja 2024:

“Dragi otroci!
V tem milostnem času vas kličem k molitvi s srcem.
Otročiči, ustvarjajte molitvene skupine, kjer se boste spodbujali k dobremu in rasli v radosti.
Otročiči, ste še daleč. Zato se znova spreobrnite in izberite pot svetosti in upanja,
da bi vam Bog dal miru v obilju.
Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

Komentar:

Vsaka veriga je močna toliko, kolikor je močan njen najšibkejši člen. Nič manj in nič več. Nebeška Mati nas kot otroke nagovarja skupaj. Morda se bo kdo čutil užaljenega, ker nam pravi, da smo še daleč. Vendar je to resnica: četudi še toliko sledimo Kristusu, namenjamo svoj čas in napore za post, molitev in dobra dela, smo skupaj še vedno daleč.

Marija nas tokrat vabi k dvojemu: molitvi s srcem ter ustanavljanju molitvenih skupin. Kaj je molitev s srcem? Najprej to, da se sami odločamo za molitev. Ne želimo biti zgolj “molilni mlinčki”, ki bi nekaj drdrali in ponavljali, ampak ker želimo biti Božji prijatelji. V molitvi dajemo sami sebe na razpolago Bogu, zato nas prava molitev spreminja. Ko srce govori s(S)rcu, kot bi dejal sv. Janez Henrik Newman, je molitev res močna.

Molitvena občestva pa so nam v pomoč, da lahko rastemo v svetosti. Človek je bitje občestva. Zato krščansko življenje nikoli ni samo življenje posameznika. Zdi se, da je v marsikateri župniji težko ustvariti molitveno skupino, saj povsod niso ugodne razmere za to. Dobro je prošnjo za to najprej predati nebeški Materi. Ona bo s svojo priprošnjo pripravila pot.

G. B.