Nemir v svetu nas v letošnjem postu vabi k poglobljeni osebni in skupni molitvi. Urednik revije br. Miran Špelič pa nas vabi, da s pogledom proti veliki noči povezujmo v molitvi svojo domovino in ves svet. Z Magnificat bomo za mir molili prek prosto dostopne spletne povezave v mesecu marcu.

V novi številki boste našli dnevne molitve, spodbude in razmišljanja, ki jih v spletni izdaji Magnificata lahko prebirate na mobilnih telefonih, tablicah in drugih napravah.

V enem od uvodnih razmišljanj br. Štefan Kožuh ugotavlja, da je Bog kakor prazna beseda, če ne molimo. Ko začnemo moliti, pa Bog počasi postaja navzoč. »Kolikor več molim, toliko bolj je on zame ‘nekdo’, v meni ‘sije svetloba njegovega obličja.’ Boga čutim vedno bliže, vedno bolj je živ in navzoč. Pa ne le to. Na vse začenjam gledati drugače. Dogodki, ki se odvijajo okoli mene, stvari, osebe in okoliščine, ki jih zaznavam s svojimi čuti …, dobivajo nov pomen, vse je kakor obdano s svetlobo njegove navzočnosti, zaobseženo v okviru njegove volje.«

Prost dostop do Magnficata najdete na povezavi:

https://flippwa.druzina.si/magnificat/?year=2022&month=3

Vabljeni, da spremljate dnevne spodbude in  z Magnificatom molitev tudi prek FB strani:  @magnificat.si