Objavljamo seznam dogodkov za mlade, ki se bodo zvrstili v decembru.

V soboto, 9. decembra, bo v Sp. Idriji Škofijski dan za mlade, ki bo potekal pod geslom: “Evharistija je moja avtocesta v nebesa”.

Srečanje se bo pričelo ob 18h s sv. mašo, ki jo bo vodil g. škof Jurij Bizjak. V češčenje in molitev bomo sprejeli relikvije bl. Carla Acutisa, ki jih bo g. škof umestil v stranski oltar. Po sv. maši bo sledila taizejska molitev, na kateri bodo prisotni tudi bratje iz Taizeja.

Škofijska gimnazija Vipava pa vabi vse zainteresirane učence in njihove starše na dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 9. 12. 2023, s pričetkom ob 9. uri. Sodelovali bodo lahko pri uri pouka ter raznih dejavnostih in se srečali z dijaki ter zaposlenimi. Predstavili jim bodo tudi dijaški dom.

Posebej vabimo na javno molitev rožnega venca na Kongresnem trgu v Ljubljani isti dan ob 6.30. Vabi zavod Katoliška mladina.

Od 4. do 22. decembra 2023 vabljeni na jutranje zornice ob 6.30 zjutraj v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru.

Tudi letošnji advent Katoliška mladina organizira in vabi na zornice, svete maše na čast preblaženi Devici Mariji, ki jih bomo vsak delovnik v taborski cerkvi presvetega Jezusovega Srca obhajali ob 6.30, pred zoro, v soju sveč, kot so to počeli naši predniki. Z njimi bomo vstopili globoko v skrivnost Odrešenikovega učlovečenja ter rojstva in pričakovanja Njegovega drugega prihoda. Po vsaki sv. maši se bomo pred cerkvijo ustavili na zajtrku.

Vrhunec decembrskega dogajanja pa bo sklenilo novoletno srečanje mladih v Ljubljani.

Od 28. decembra 2023, do 1. januarja 2024 se bo v Ljubljani in njeni okolici na Evropskem srečanju mladih zbralo več tisoč mladih iz različnih držav.

Vsako leto se mladi različnih narodnosti in veroizpovedi zberejo v enem od evropskih mest. Za Baslom, Madridom, Vroclavom, Torinom in Rostockom bo 46. evropsko srečanje mladih potekalo v Ljubljani.

Namen srečanja je predvsem mlade spodbuditi, da poživijo svoje duhovno življenje ter postanejo nosilci miru, sprave in solidarnosti. Poseben čar dogajanju daje praznično vzdušje. Mladi bodo v novo leto 2024 stopili v praznovanju skupaj z drugimi mladimi in gostitelji v župnijah.

Srečanje organizira Taizéjska skupnost v sodelovanju z lokalnimi Cerkvami in s podporo mesta Ljubljana. Sredi septembra je v Ljubljano prispela tudi ekipa devetih prostovoljcev iz Taizéja, ki so intenzivneje vpeti v priprave na srečanje. Koordinacija priprav in načrtovanje poteka v pripravljalnem centru Evropskega srečanja mladih, ki se nahaja na Starem trgu 34 v Ljubljani. Mlade, ki bodo s prihodom stopili na ‘Romanje zaupanja’, bodo sprejele Ljubljanske in okoliške župnije, gostitelji domačini pa jim bodo v svojih domovih ponudili prenočišče.

V mesecih priprave na decembrski dogodek so po Ljubljani in njeni okolici organizirane številne taizéjske molitve. Mednarodni pripravljalni ekipi se pri njihovih rednih molitvah lahko pridružite od torka do sobote ob 12.00 v Cerkvi sv. Jakoba, in pa ob ponedeljkih ob 19.00, vsakič na drugi lokaciji. Udeležite se lahko tudi lokalnih molitev, ki jih organizirajo župnije gostiteljice. Več informacij o Evropskem srečanju mladih najdete na spletni strani Taizé Ljubljana.

Katoliška mladina, SŠK, C. R.