Celjska stolnica sv. Danijela (foto: Wikipedia)

Po številnih ugibanjih o premestitvah duhovnikov je z današnjim dnem sporočilo o osebnih spremembah in imenovanjih objavila tudi škofija Celje. 

“Zahvaljujem se vsem bratom duhovnikom, da ohranjate v svojem življenju živ spomin na Jezusove besede: »Žetev je velika, delavcev pa malo. Prosíte torej Gospoda žetve, naj pošlje delavce na svojo žetev. Pojdite! Glejte, pošiljam vas kakor jagnjeta med volkove.« (Lk 10,2-3). Z leti so te besede dobile svoje konkretne poteze in odtenke. Morda so izgubile nekaj leska, pridobile pa so vonj po konkretnih odnosih, v katerih nas Gospod obiskuje in pošilja k ljudem. Želim vam, da bi lahko bili vedno bolj z Njim in z njimi – vedno bolj svobodni. »Kristus nas je osvobodil za svobodo.« (Gal 5,1) Bog nas želi srečne in svobodne duhovnike, da bomo lahko pričevali o njegovi ljubezni do sveta in človeka. Ne prešteva naših sadov in talentov, ampak tehta naše srce.

Za nami je prvo leto sinodalne poti. V resnici smo šele na njenem začetku. Odkrili smo, da so lahko lepe stvari zelo preproste, da pot ni vedno ravna in lahka, da je zelo veliko ubogih in tujcev med nami. A ti nenadoma postanejo bližnji, če se jim približamo, če spregovorimo iskreno besedo – sebi, o njih, o Bogu, o veri. Vemo, da na tej poti nismo sami. Pred nami se je že Sin »trdno odločil iti v Jeruzalem« (Lk 9,51). On nam daje poguma in moči, da tudi mi upremo svoj pogled proti Očetovemu obličju in se prepoznamo kot njegovi ljubljeni sinovi.

Zahvaljujem se vsem bratom duhovnikom, ki ste pogumno sprejeli odločitev in obnovili svoj odgovor Gospodu žetve,” je v uvodu v sporočila o premestitvah zapisal celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž.

Med škofijami je prva objavila dekrete o premestitvah škofija Novo mesto (6. julija).

Podrobnosti o premestitvah v škofiji Celje si lahko preberete TUKAJ.