foto: twitter

Iz župnije Ljubljana-Podutik poročajo o primeru hudega vandalizma, saj so neznanci uničili Marijin kip pred cerkvijo. Očitno se je to zgodilo v noči z 29. na 30. september. Spomnimo: dan prej, 29. septembra, je bil v Ljubljani kaos, saj so protestniki prečkali celo ljubljansko severno obvoznico in ovirali promet. 

Čeprav neposrednih dokazov, da sta dogodka povezana, ni, pa je bilo v tisti noči zabeleženih več podobnih dejanj tudi na drugih lokacijah. Seveda tarče niso bile samo cerkve.

“Ti! Ne vem kaj se je dogajalo v tvoji glavi, da si uničil Marijin kip… Kip, ki je last celotne župnije. Mnogo faranov si ga je želelo imeti že nekaj časa. In lani so ga končno dobili, ter svoje življenje izročili Mariji. Prispevali so svoj denar, čas in svoj trud, da je nastal Marijin kip. Ti pa si to uničil v trenutku. Cerkev niso samo duhovniki, škofje, sestre,… so tudi ljudje, župljani. Morda je kakšen od njih tudi tvoj prijatelj. Hvala…” je zapisano na facebook profilu župnije Podutik.
Primerov takšnih napadov je bilo doslej že več. Pred petimi leti je storilec uničil dragocen kip Žalostne Matere Božje v Kopru, lotil se ga je kar s kladivom.
C. R.