foto: arhiv Demokracije

Gabriele Amorth, zagotovo najbolj znani vatikanski eksorcist dvajsetega stoletja, ki je v tridesetih letih izvajal obrede izganjanja hudih duhov pri približno deset tisoč ljudeh. Napisal je tudi več knjig, nekatere so izšle tudi v slovenskem prevodu. Dočakal je visoko starost 90 let.

Med njegovimi ugotovitvami je med drugim zanimiva tista, ki se nanaša na nekdanjega jugoslovanskega komunističnega diktatorja Josipa Broza Tita, namreč o tem, ali je bil Tito res obseden z demoni, čeprav nekateri podatki kažejo, da se je na smrtni postelji pokesal in prejel poslednje zakramente.

“Edini sodnik je Gospod, Cerkev nikoli ne more reči, da je neka oseba končala v peklu, ker sodba pripada samo Bogu. Vendar pa obstajajo osebe, ki so pokazale veliko zlobe, denimo Josip Broz Tito, Stalin in Hitler. Pokazali so toliko perfidnosti, da lahko z veliko verjetnostjo pomislimo, da so končali v peklu,” je po poročanju portala medjugorje-news.com dejal Amorth pred davnimi leti. “Vendar pa o tem ne obstaja uradna izjava,” je dodal Amorth.

Omenjeni portal še poroča, da je tudi eksorcist Josip Radić imel opravka z osebo, iz katere se je javljal demon “Tito”. Tudi Titov pogreb je bil dejansko največji satanistični in prostozidarski dogodek v zgodovini, saj je bil Tito prostozidar, kar je pomenilo pripadnost satanizmu, zato so se na njegovem pogrebu pojavljali tudi okultni simboli.

G. B.