foto: epa

Vrstijo se različni poskusi, kako bi ustavili Putinovo agresijo na Ukrajino. Hrvaški portal net.hr pa je objavil članek o tem, da se nekateri Putina lotevajo tudi s črno magijo in vudu lutkami. Kar pa je pravzaprav zelo nevarno početje, ki prinaša ravno obratne rezultate od pričakovanih. Torej namesto miru še hujša vojna. 

Kot poroča omenjeni portal, je Portoričanka Di Di začela s prodajo lutk v podobi Vladimirja Putina. V vsako od lutk pa bi zabadali igle, da bi s tem preprečili Putinu, da bi še naprej ustvarjal kaos na svetu. Skratka, Putina bi tako zaustavljali s pošiljanjem “negativne energije” in z uroki.

Vendar, pozor! Takšno početje ni le v neskladju s krščanskim naukom, ampak prinaša še več nevarnosti in še več kaosa! Magija je namreč delo satana in njegovih padlih angelov. Satan je glavni povzročitelj vojne, vendar za to potrebuje človeka, ki jo sproži, pa tudi brezbrižnost človeka do Boga. Čim bolj je Bog na stranskem tiru, več manevrskega prostora ima satan za svoje delovanje. Vsaka vojna pa se najprej začne v srcu: z neodpuščanjem, maščevanjem, zamero… Od tod se virus vojne širi naprej. Tudi znani misijonar, karizmatik in duhovnik James Manjackal je na nedavni molitvi za ozdravljenje preko spleta dejal, da vojne v Ukrajini ne povzroča Putin sam, ampak hudič, ki stoji za njim.

Povedano drugače: “ustavljanje” Putina s črno magijo je dejansko nekaj podobnega kot če bi požar namesto z vodo gasili s kakšno drugo tekočino in pri tem izbrali  – bencin. Podoben učinek je, če bi Putina in Rusijo preklinjali – na ta vidik je nedavno opozoril tudi upokojeni mariborski nadškof dr. Marjan Turnšek. Veliko več koristi je, če nad Putina, Kremelj, Moskvo… kličemo Svetega Duha in Božji blagoslov. Ko namreč molimo za napadalce, to ne pomeni, da odobravamo njihovo početje. Ravno nasprotno: pomeni to, da z molitvijo uničujemo to, kar želi satan. Molitev je še veliko močnejša, če je združena s postom, drobnimi žrtvami, odpovedmi… Kot je dejala Božja Mati Marija v Medžugorju: post ustavlja tudi vojne in naravne nesreče.

Morda še to: isti portal, ki je objavil novico o vudu lutkah s podobo Vladimirja Putina, je objavil tudi pričevanja šestih ljudi, ki so komentirali početje Vladimirja Putina. Božo Kovačević, ki je nekdaj deloval v kabinetu Stjepana Mesića, ko je bil slednji hrvaški predsednik, se spomni tudi svojih stikov s Putinom, a po njegovo to ni več Putin, s katerim se je srečeval takrat. Ukrajinski zgodovinar Maksim Kamenjacki pa je izrazil mnenje, da Putin ni nor,  se pa nahaja v stanju nekakšne hude in bolestne paranoje. S tem se dejansko odpira vprašanje, ali je v ozadju Putinovega početja morda tudi kakšen okultni obred. Če je (kar je zelo verjetno), to ne pomeni, da ne moremo ničesar storiti – z molitvijo, postom, branjem Božje besede (in njenim razglašanjem!) lahko premagujemo vse vplive zla na svetu. O tem bomo na našem portalu pisali še večkrat.

G. B.