Medžugorje (foto: Wikipedia)

Nocoj se bodo tako po Sloveniji kot po svetu odvijali tudi različni molitveni programi ob vstopu v novo koledarsko leto. Tudi v Medžugorju vsako leto poteka molitveni program, ki ga je zasnoval pokojni pater Slavko Barbarić in privablja predvsem mlade, saj gre za nekakšen “mini mladifest”. 

Redni vsakodnevni večerni program se bo sicer začel ob 17h z molitvijo rožnega venca, maša pa bo ob 18h. Ob 22h pa se začne vigilija – molitev češčenja, tej sledi maša ob 23.30 – daroval jo bo tokrat generalni minister frančiškanskega reda pater Massimo Giovanni Fusarelli. Lanska novoletna vigilija je bila zaradi ukrepov proti covid19 precej bolj zgodnja, tokrat pa je spet po starem urniku.

Naslednji dan, torej prvega januarja 2022, bodo maše ob 7h, 8h, 11h in 18h. Na ta dan, ki zaključuje božično osmino, je namreč praznik Marije Božje Matere.

Celoten program bo potekal v župnijski cerkvi sv. Jakoba ter v okolici cerkve, kjer so postavljeni tudi veliki ekrani, tako da bo mogoče spremljati program tudi zunaj, saj je napovedano lepo vreme. Program bo prenašal radio Mir Medžugorje, pa tudi različni youtube kanali za različne jezikovne skupine.

C. R.