Pater Manjackal s papežem Frančiškom (foto: jmanjackal.com)

Znani misijonar in karizmatik pater James Manjackal je imel konec februarja letos spletni seminar za Slovence, že v preteklosti pa je vodil seminarje na Kureščku. Njegova prerokba izpred treh let pa še vedno vznemirja. Večkrat je opozarjal na potrebo po spreobrnjenju, saj je odpad od Bog v Evropi strahoten. 

Nekateri hrvaški mediji so pred tremi leti objavili precej nenavadno novico o tem, kaj je o prihodnosti Evrope govoril znani duhovnik, karizmatik in potujoči misijonar James Manjackal. Manjackal je sedaj že nekaj let na invalidskem vozičku, že nekajkrat je bil že na pragu smrti, vendar še vedno oznanja evangelij ter vodi duhovne obnove.

Po pričevanju ene od hrvaških romark, ki se je udeležila duhovne obnove pri njem v tem tednu, je pri darovanju svete maše – prav v trenutku povzdigovanja – doživel hudo bolečino. Kasneje je začel jokati, ob tem je Richi, sicer sin Manjacklove pomočnice Gabi in po poklicu zdravnik, navzočim povedal, da je imel oče James vizijo celotne Evrope in kako so ubijali njene otroke ter jih mučili. Po tej viziji naj bi muslimanske države okupirale Evropo, kristjani pa bodo preganjani. Zato je Manjackal prosil evropske narode, naj začnejo moliti, naj ustanavljajo molitvene skupine. Kristjane je pozval, naj brez odlašanja začnejo evangelizirati in razglašati Jezusa na vsakem kraju.

Če se Evropa ne bo spreobrnila, bo njena prihodnost krvava!

Kot je še povedal indijski duhovnik, je njegova naloga, da gre po evropskih državah in pripravi evropske narode na preganjanje, ki prihaja. Evropa se namreč nahaja v temi, ima sicer krščanske korenine, »vendar smo zavrgli Boga«, je dejal po poročanju portala rastimougospodinu.hr. Na kruta dejstva, da se je Evropa odmaknila od krščanstva, je sicer preroško opozarjal že večkrat, to pa je pot v propad. »Čas je, da se Evropa zbudi in vrne h Gospodu Jezusu, ki je edino zatočišče in pomoč,« je zapisal že pred časom. In dodal: »Morate vedeti, da so bile to do nedavnega katoliške in nasploh krščanske države.« Opozarja, da v mnogih evropskih državah k nedeljski maši ne gredo niti štirje odstotki prebivalstva, kar je minimum za krščansko identiteto. »Veliko je nekrščenih otrok, veliko število mož in žena, ki niso poročeni, a živijo neporočeni, le malo število ljudi gre k spovedi in prejema ostale zakramente, medtem ko družinske molitve skoraj ni več. Resnica je, kar je dejal prerok Jeremija, ko je rekel ’Zapustili so Boga, izvor življenja’. Ločitve, istospolne skupnosti, splavi, evtanazija in vse druge oblike nemoralnosti so v teh državah legalizirani! To je pot v Sodomo in Gomoro!« Med prebivalci teh držav ni več spoštovanja Boga, je še opozoril James Manjackal in opozoril na prihajajočo Božjo kazen.

Znani karizmatik, ki je izdal tudi več knjig (nekatere so prevedene tudi v slovenščino, izdal jih je Center Kraljice miru s Kureščka) je tudi opozoril, da je sedaj tudi čas, da ljudje, ki so na oblasti, in vso prebivalstvo teh držav obrnejo svoje oči h Gospodu in začnejo klicati Njegovo ime, ker vsak, ki bo klical Jezusovo ime, bo rešen. Čas je tudi za kesanje in spremembo obnašanja, pa tudi za odločitev za življenje v skladu z Božjo voljo, je še dejal. »Gospod govori: Vrnite se k meni in jaz se bom vrnil k vam. Naš Bog, Jezus, je usmiljen in blag. Ko so se Ninivljani pokesali, je tudi Bog spremenil svoj načrt, da jih uniči. Čas je, da se krščanska Evropa zbudi in se vrne h koreninam svojega življenja in kulture, to pa je Kristus in krščanstvo. Odreče naj se hladnosti, mlačnosti in malodušnosti do Kristusa in njegove Cerkve, ki imata odgovore in rešitve na probleme sedanjosti. Če bo Evropa potrdila svojo vero v Kristusa zmagovalca, bo On ščitil Evropejce in pokončal njihove sovražnike,« je povedal Manjackal, ki je prav tako tudi poudaril, da naj se politično vodstvo Evrope združi v Kristusu za borbo proti sovražnikom. Žalostno pa je, ker je Evropa razdeljena, saj sovražnik to razdeljenost izrablja. »Prosim, da se Evropa zedini v veri v Kristusa in Cerkev ter raste v miru in blagostanju. Želim in prosim, da vsi evropski kristjani spoznajo moč Kristusa, njihovega Odrešenika in Gospoda. Naj Marija, Kristusova mati in Kraljica Evrope, prosi za rešitev Evrope,« je še dejal Manjackal v svojem sporočilu za svet.

Gašper Blažič