foto: Jeffrey Bruno / Wikipedia

Papež Frančišek se je danes prvič po operaciji pred tednom dni pojavil v javnosti. Vernike je pozdravil z balkona bolnišnice v Rimu, kjer se zdravi, in jih pozval k molitvi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Vesel sem, da lahko opravim molitev angelovega čaščenja tudi tukaj, v bolnišnici, ” je 84-letni papež dejal na balkonu rimske bolnišnice Gemelli. “Globoko sem začutil vašo bližino in podporo vaših molitev. Od srca se vam zahvaljujem,” je dejal približno 200 zbranim vernikom.

Papežu se je na balkonu pridružilo tudi nekaj otrok, ki se zdravijo v tej bolnišnici.

“V teh dneh v bolnišnici sem spoznal, kako pomembno je dobro zdravstveno varstvo, dostopno vsem, tako v Italiji kot tudi drugih državah,” je dejal papež. “Zdravstveni sistem, ki zagotavlja dobre storitve, dostopne vsem. Te dragocene koristi se ne smejo izgubiti. Ohraniti jih je treba,” je poudaril.

“Rad bi izrazil hvaležnost in spodbudo zdravnikom ter vsem zdravstvenim delavcem in bolniškemu osebju,” je dejal Frančišek, ki je vernike pozval, naj molijo za vse bolne.

84-letni papež je bil v rimski bolnišnici Gemelli prejšnjo nedeljo operiran zaradi vnetja debelega črevesa. V četrtek je imel začasno zvišano telesno temperaturo, vendar preiskave niso pokazale posebnih nepravilnosti.

STA