foto: iStock

Po pritiskih transspolnih organizacij sta se dva nizozemska ministra odločila, da parlamentu predložita amandma, s katerim bi ukinili starostno mejo za poenostavitev spreminjanja spola na rojstnih listih. Vse skupaj pa sta podkrepila še s “strokovno” izjavo, je prejšnji teden poročala Nova24tv.si.

“Osebe, katerih spolna identiteta ne ustreza spolu, določenemu ob rojstvu, lahko pod določenimi pogoji v svojem rojstnem listu spremenijo svoj spol”, je mogoče prebrati v amandmaju, ki je objavljenem na spletni strani nizozemske vlade.

Vladi se tako predlaga spremembo zakona, s katerim bi ukinili starostno mejo za spremembo spola na rojstnem listu! V izjavi piše, da si želi vse več ljudi spremeniti svojo registracijo spola. Leta 2016 si je spol v rojstnem listu spremenilo 460, leta 2018 pa 640. Zakonodajno spremembo zakona o transspolnih osebah pa so predlagali zato, da se doseže večja pravičnost “pri emancipaciji transspolnih oseb.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

So pa takšne novosti samo dokaz več, da v prazen prostor, ki ga za seboj pušča agresivna sekularizacija, prihaja zlo, ki uničuje predvsem naše otroke. In kar je najhuje – verske skupnosti ob takšnih pojavih vse bolj molčijo…

C. R.