Marko Ivan Rupnik (foto: Center Aletti / Youtube / posnetek zaslona)

V teh dneh smo na naši spletni strani objavili poročilo STA, ki se sklicuje na navedbe Reporterja, da naj bi p. Marko Rupnik odšel v dom za starejše v Milano, medtem ko naj bi bil Center Aletti razpuščen. Reporter se pri tem sklicuje na izjave jezuitskega provinciala p. Mirana Žvanuta. 

Spletna Družina pa je včeraj poročala, da so za izjavo prosili delegata mednarodnih jezuitskih hiš v Rimu p. Johana Verschuerena, ki je tudi neposredni Rupnikov predstojnik, in preverili, ali navedbe držijo.

Odgovoril je hitro in jasno ter dal s svojim odgovorom vedeti, da o Rupnikovi usodi še nič ni znanega, pač pa da postopek še traja. Zapisal je: “Seveda ima p. Rupnik samo enega glavnega predstojnika, in to sem jaz. Torej jaz vodim primer in glede postopka, ki še traja, ne dajem komentarjev.” Zato na vsebinska vprašanja o prihodnji usodi p. Rupnika ni odgovoril.

Odločno pa je zanikal informacije, da naj bi razpustil jezuitsko skupnost v Centru Aletti. Kar pa se tiče informacij, da bi naj razpustil kar celoten Centro Aletti, ki je skupnost vernikov: “To je preprosto nemogoče: Centro Aletti spada pod pristojnost rimskega vikariata,” je pojasnil za Družino.

Za zdaj še ni znano, kako primer komentira p. Miran Žvanut, ki se je doslej izogibal neposrednim komentarjem primera Rupnik.

C. R.