foto: Pixabay

Milan Knep, duhovnik, publicist: 

“Pričakovati je, da bo na kristjane vse bolj pritiskala uradna ideologija LGBTIQ; pluralnost vrednot in prepričanj bo vse manj mogoča. Pri kristjanih, ki bi lahko bili uspešni v ekonomiji, bodo preverjali njihova stališča do LGBT, potem pa jih bodo – in jih že privijajo – privili in izločali s pomočjo bančnih, trgovinskih in drugih mehanizmov.

Krščanski nauk o družini, spolnosti in vzgoji, tudi ta nauk, ki ga oznanja papež Frančišek, inštitucij Evropske zveze ne zanima. Nasprotno: enoumje ti ekonomski centri moči vzpostavljajo tako, da svoji uradni ideologiji poiščejo nasprotnika na drugi strani šahovnice. Tega nasprotnika, ki ga bodo sistemsko zaničevali, so prepoznali v Cerkvi in kristjanih.

Zaničevanje bodo legitimirali in upravičevali tako, da bomo kristjani in Cerkev, predvsem katoliška, zbirni naslov za vse zastarelo, neuporabno, preživeto, nehumano, homofobično, ksenofobično, nekulturno, antiintelektualno, nacionalistično, fašistično, klerofašistično itd.

Kristjani se bomo znova, kot pod nacizmom in komunizmom, trudili za dialog in spravo, za demokracijo in kulturo življenja. Vendar bodo ti centri moči komunikacijo zavračali, ker bodo sebe želeli prikazovati kot dobro po sebi, kristjane in Cerkev pa kot zlo po sebi. Sebe bodo predstavljali kot zavest zgodovine, ki prek svoje kulture, univerz in družbenih gibanj sproti artikulira govor univerzuma. Na ravni družbe pa bodo s silo zasedli pozicijo avantgarde, ki ji je zaupana prihodnost sveta.”

Vir: Časnik.si