foto: Wikipedia

V napadu na italijansko katoliško cerkev v predmestju Istanbula (Carigrada) je bil med nedeljskim bogoslužjem po navedbah turškega notranjega ministrstva ubit en človek. Preiskava okoliščin napada še poteka, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Nekaj pred 12. uro po lokalnem času sta v cerkev vstopila oborožena zamaskirana moška in ubila žrtev, ki se je udeležila nedeljske maše, je na družbenih omrežjih sporočil turški notranji minister Ali Yeriklaya in zapisal, da “ostro obsoja nizkoten napad”. Napad je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa obsodil tudi istanbulski župan Ekrem Imamoglu.

Motiv za napad po do sedaj znanih podatkih ni znan, sodeč po posnetkih turških televizij pa so pred cerkvijo prisotne policijske marice in medicinska vozila. Cerkev se nahaja v okrožju Sariyer ob evropski obali Bosporja, dobrih deset kilometrov od središča mesta.

Decembra lani sta turška policija in obveščevalna služba MIT izvedli več racij v Ankari in Istanbulu, v katerih sta pridržali 32 posameznikov z domnevnimi povezavami z Islamsko državo, ki so načrtovali več napadov na cerkve in sinagoge ter iraško veleposlaništvo.

STA, C. R.